Un nou maraton de vaccinare la Timişoara, de astăzi şi până luni, cu Pfizer şi Johnson&Johnson

Medicul Dorel Săndesc, noul manager al Spitalului Județean Timișoara

Cea de-a doua etapă a Maratonului Vaccinării de la Timişoara se desfăşoară la Centrul Regional de Afaceri, începând de vineri și până în luni, perioadă în care va fi administrat rapelul cu Pfizer celor care au participat la prima etapă. Cu aceeași ocazie, cei interesați se vor putea imuniza cu serul Johnson&Johnson care necesită doar o singură doză.

Centrul de afaceri se va transforma într-unul al artei, cu exponate din muzeele timişorene şi cu muzicieni care vor interpreta piese clasice. Programul artistic va fi deschis de Ilie Stepan şi Horea Crişovan și va fi expusă colecția de fotografie de artă a lui Liviu Tulbure, răpus cu câteva luni în urmă de COVID. De asemenea, vor fi prezentate exponate de la Muzeul Naţional al Banatului Banatului şi de la Muzeul Naţional de Artă Timişoara.

Iniţiatorul maratonului, medicul Dorel Săndesc, a anunţat că, în colaborare cu primăria, au fost analizate listele cazurilor sociale, persoane nedeplasabile. Acestea au fost contactate până joi, iar cei care și-au exprimat dorința să se vaccineze vor beneficia de ajutorul echipelor mobile de la CRAFT. De asemenea, în premiera naţională, se va efectua un screeninng al stării de sănătate a populaţiei.

“Vom putea descoperi unele patologii care sunt parşive, care nu dau simptome mari şi se pot descoperi doar prin complicaţiile lor. Astfel, se vor face EKG-uri moderne, care nu necesită electrozi pe piept, ci persoana pune două degete pe un fel de card, iar pe aplicaţia de pe tabletă sau telefonul mobil apare EKG-ul, care va fi prelucrat de medicii cardiologi prezenţi aici. De asemenea, va fi măsurată hemoglobina glicozilată, un marker foarte sensibil al tulburărilor de tip diabet”, a precizat Dorel Săndesc.

La CRAFT sunt amenajate 30 de fluxuri Pfizer şi patru pentru aerul Johnson&Johnson. La prima ediţie a Maratonului Vaccinării, în 64 de ore s-au imunizat 6.722 persoane.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *