Un nou Ene în alb-violet

ASU Politehnica Timişoara şi-a asigurat serviciile atacantului Cristian Ene. Ultima dată la Universitatea Cluj-Napoca, noua achiziţie a grupării susţinute de ultraşii viola aparţine de fosta campioană Viitorul Constanţa, de la care a fost împrumutat până la vară.

Fost internaţional de juniori, Ene (21 de ani) a fost crescut la academia lui Gheorghe Hagi, devenind campion al României la categoria sa de vârstă.

Între 2015 şi 2017 a jucat în Liga de Tineret UEFA (opt meciuri şi două goluri), a fost coleg de generaţie cu mult mai cunoscuţii Dragoş Nedelcu, Alexandru Cicâldău şi Cristian Manea, dar nu a debutat încă în eşalonul de elită al fotbalului românesc.

Pentru echipa mare a clubului de la malul mării, Cristian Ene a evoluat în două meciuri oficiale, ambele în sezonul 2017-2018 al Cupei României, marcând o „dublă” cu CSM Şcolar Reşiţa (4-2 în deplasare).

În Liga I a fost o dată rezervă, în urmă cu doi ani. În toamnă a fost utilizat în nouă partide la Universitatea Cluj-Napoca, marcând un gol cu Pandurii Târgu Jiu (scor final 5-1). A evoluat şi contra Politehnicii, la 1-0 pentru echipa timişoreană pe stadionul „Dan Păltinişanu”, ca titular, fiind schimbat la pauză.

Ene a debutat miercuri în alb-violet, în amicalul cu divizionara a patra Fortuna Becicherecu Mic, câştigat de elevii lui Cosmin Petruescu cu scorul de 4-1. Şi a reuşit să-şi treacă numele pe lista marcatorilor, în minutul 78, când a stabilit rezultatul final.

Pentru ASU au mai înscris M. Ene (min. 30-penalty), Vidrăsan (min. 34) şi Velici (min. 48), în timp ce reuşita liderului Ligii a IV-a Timiş a fost semnată de Zurbagiu (min. 40).

„Mă bucur pentru această prestaţie, a fost un test binevenit. Sunt mulţumit de mai multe lucruri, inclusiv de faptul că nu s-a accidentat nici un jucător. Ene a făcut azi-dimineaţă o dezmorţire cu preparatorul fizic, a venit după trei zile libere. Este normal să nu aibă încă ritm de joc, dar spre bucuria mea se cunoaşte cu mulţi jucători, au evoluat împreună la academie”, a declarat antrenorul Cosmin Petruescu.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns