Un nou drum între Timişoara şi Lugoj

Până la începutul acestui deceniu, comunicarea rutieră dintre cele două municipii ale judeţului – Timişoara şi Lugoj – a fost deficitară, fie ca urmare a calităţii legăturilor prin Recaş (drum european) şi Buziaş (drum judeţean), fie din cauza lucrărilor de reabilitare, nu întotdeauna bine planificate.

Situaţia s-a schimbat radical în urma dării în exploatare a tronsonului de autostradă dintre municipiile timişene, iar posibilităţile de acces rutier se vor îmbunătăţi în continuare, ca urmare a unor noi investiţii în infrastructura regională de transport.

Astfel, printre cele două artere rutiere publice, E 70 şi DJ 592, se va da în folosinţă, ca ramificaţie a celei din urmă, o nouă rută: Timişoara – Sârbova – Racoviţa – Hitiaş – Jabăr – Lugoj.

Pe acest traseu, lucrările de modernizare au demarat încă din cincinalul anterior, nouatea – şi, implicit, vestea bună – de acum fiind că, zilele trecute, s-a deschis şi şantierul ultimului tronson. Este vorba de un sector de circa nouă kilometri, situat pe raza comunei Racoviţa, a cărui modernizare este finanţată din bugetul Consiliului Judeţean Timiş.

Fapt salutar, modernizarea nu se limitează la calea rutieră propriu-zisă, ci include, în această etapă, şi asigurarea iluminatului pe acest sector, o investiţie distinctă susţinută, de această dată, de la bugetul central de stat.

Foto arhivă

0 Comments

No Comment.