Un nou drum între Timişoara şi Lugoj

drumuri

Până la începutul acestui deceniu, comunicarea rutieră dintre cele două municipii ale judeţului – Timişoara şi Lugoj – a fost deficitară, fie ca urmare a calităţii legăturilor prin Recaş (drum european) şi Buziaş (drum judeţean), fie din cauza lucrărilor de reabilitare, nu întotdeauna bine planificate.

Situaţia s-a schimbat radical în urma dării în exploatare a tronsonului de autostradă dintre municipiile timişene, iar posibilităţile de acces rutier se vor îmbunătăţi în continuare, ca urmare a unor noi investiţii în infrastructura regională de transport.

Astfel, printre cele două artere rutiere publice, E 70 şi DJ 592, se va da în folosinţă, ca ramificaţie a celei din urmă, o nouă rută: Timişoara – Sârbova – Racoviţa – Hitiaş – Jabăr – Lugoj.

Pe acest traseu, lucrările de modernizare au demarat încă din cincinalul anterior, nouatea – şi, implicit, vestea bună – de acum fiind că, zilele trecute, s-a deschis şi şantierul ultimului tronson. Este vorba de un sector de circa nouă kilometri, situat pe raza comunei Racoviţa, a cărui modernizare este finanţată din bugetul Consiliului Judeţean Timiş.

Fapt salutar, modernizarea nu se limitează la calea rutieră propriu-zisă, ci include, în această etapă, şi asigurarea iluminatului pe acest sector, o investiţie distinctă susţinută, de această dată, de la bugetul central de stat.

Foto arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *