Un nou cod galben. Se anunţă ploi torenţiale, vijelii şi grindină

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis cod galben de cantităţi de apă însemnate, valabil în partea de nord a ţării şi parţial în vest, începând de marţi, ora 15.00, şi până miercuri, ora 10.00.

CITEŞTE ŞI: Legiştii au stabilit cum a murit Răzvan Ciobanu. Creatorul de modă era drogat în momentul accidentului. Când va fi înmormântat

Potrivit meteorologilor, în noaptea de marţi spre miercuri şi la începutul zilei de miercuri, în Maramureş, jumătatea de nord a Moldovei, Transilvaniei şi Crişanei şi local în zona de munte, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 25 l/mp şi izolat 40-50 l/mp. Judeţele aflate sub cod galben sunt Iaşi, Botoşani, Suceava, Neamţ, vestul judeţului Bacău, Harghita, Mureş, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Cluj, Bihor, Caraş Severin, şi zone din judeţele Arad, Hunedoara, Alba şi Timiş.

În paralel, ANM a emis şi o informare meteorologică de instabilitate atmosferică accentuată şi intensificări ale vântului, de marţi, ora 14.00, până miercuri, ora 21.00.

În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15-25 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente şi mai intense în regiunile nordice, nord-estice, vestice şi centrale, iar în a doua parte a zilei de marţi şi la începutul nopţii de marţi spre miercuri în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, precum şi în Muntenia, Moldova şi Dobrogea.

În cursul zilei de miercuri, vântul va avea local şi temporar intensificări în majoritatea regiunilor, cu rafale în general între 45 şi 55 km/h, conform radioresita.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.