Un mare spital din vestul țării nu are de unde să plătească facturile la gaz și curent. Are datorii de peste 20 de milioane de lei

norma hrana

Un mare spital din vestul țării nu are de unde să plătească facturile la gaz și curent. Are datorii de peste 20 de milioane de lei

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa anunță că nu are bani să plătească facturile la utilităţi, în condiţiile în care acestea s-au triplat: facturile mărindu-se de la 200 de mii de lei, la 700 de mii de lei, anunță de Agenția de presă Rador. Preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului, Paul Purea, cere, din nou, ajutorul Consiliului Judeţean Caraş-Severin pentru rezolvarea problemei.

CITEȘTE ȘI: Nicolae Ciucă propune rambursarea a 20 de lei/zi pentru hrana refugiaţilor cazaţi în locuinţele persoanelor fizice

Preşedintele forului judeţean, Romeo Dunca, a declarat că va analiza situația şi va căuta soluții pentru plata facturilor, pentru ca pacienţii să nu aibă de suferit. Totodată însă, Dunca face apel și la angajaţii cu salarii mari din cadrul spitalului (cei cu peste 5 mii de lei net) să contribuie fiecare cu cât poate.

Creşterea preţului la energie afectează Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa în situaţia în care acest mare spital are datorii mari, de ani de zile adunate, datorii care depăşesc 20 de milioane de lei.

În această situaţie, spitalului îi este imposibil să achite aceste facturi. De exemplu, pe luna decembrie facturile depăşesc 900 de mii de lei, sunt facturi istorice, o recunoaşte şi directorul financiar, Adina Miloş.

Spitalul a făcut demersurile către furnizorii de energie electrică şi gaze naturale pentru compensarea acestor tarife şi a cerut inclusiv recalcularea facturilor din lunile noiembrie şi decembrie.

 G4Media

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *