Un mare pas spre un stadion nou al Timişoarei

stadion timisoara 1

Un stadion modern al Timişoarei, cu 30.000 de locuri, este proiectul care a înaintat cu un pas mare, miercuri, când consilierii judeţeni au decis predarea amplasamentului către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice.

Compania Naţională de Investiţii ar urma să se ocupe de ridicarea noii arene, pe amplasamentul actualului stadion Dan Păltinişanu. Valoarea estimată a noului stadion este de 50 de milioane de euro, dar mai multe aspecte vor fi clarificate abia după elaborarera studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-financiari aferenţi.

CITEȘTE ȘI: Consilierii judeţeni au decis dizolvarea societăţii Aviaţia Utilitară Timişoara

Până la demararea lucrărilor mai sunt, însă, câteva etape de parcurs. Demolarea arenei actuale este una dintre ele, operaţiunea căzând în sarcina Consiliului Judeţean Timiş. Ministerul Dezvoltării, la rândul său, are nevoie de o hotărâre de guvern pentru a se apuca de treabă, dar aceasta nu va putea fi adoptată decât după aprobarea studiului de fezabilitate.

Prin hotărârea adoptată , Consiliul Judeţean Timiş aprobă, totodată, demolarea tuturor construcțiilor existente pe amplasament, care va trebui predat Companiei Naţionale de Investiţii fără clădiri şi viabilizat în ceea ce priveşte utilităţile. Prin decizia adoptată, CJT se mai obligă la suportarea cheltuielilor pentru racordurile stadionului nou la utilități: energie electrică, apă, canal, gaz sau alt tip de combustibil utilizat.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *