Un mandat extrem de rodnic la Giarmata

Comuna Giarmata a cunoscut o dezvoltare fără precedent în ultimii patru ani. Relevant este faptul că actualul buget al localității doar pentru un an este cât ar fi cumulat fostul primar Ioan Delvai în 20 de ani!

De altfel, când Virgil Bunescu a venit în primărie, acum patru ani, a găsit toate terenurile amanetate spre a fi vândute unor grupuri de interese. Se discuta doar despre contracte de asociere în participațiune, astfel încât terenurile să fie preluate de firme imobiliare din Timișoara.

Lucrurile au fost stopate de noul primar, Virgil Bunescu, care a acordat peste 350 de locuri de case pentru tineri, o premieră în istoria Giarmatei.

În aceeași idee, au fost modernizate, asfaltate și pietruite străzi pe o lungime de 30 de kilometri.

Nici măcar proiecte nu au fost lăsate de fosta administrație, pentru a putea fi duse mai departe. De exemplu, a existat un proiect de patru milioane de lei care a fost atât de defectuos întocmit, încât nu s-a putut implementa.

De asemenea, la bugetul local au fost lăsate datorii de 20 de miliarde de lei vechi, situația fiind de-a dreptul catastrofală. Sugestivă este și o decizie a Curții de Conturi, prin care fostului primar Ioan Delvai i se impută suma de 700.000 lei.

Lucrurile stau cu totul altfel acum. Din bugetul local, s-a reușit renovarea și dotarea școlii și s-a câștigat un proiect în valoare de un milion de euro pentru extinderea școlii.

Totodată, există un proiect de două milioane de euro pentru apă și canalizare, unul de două milioane de euro pentru drumuri agricole și altul de un milion de euro pentru drumuri comunale. Au apărut terenuri de minifotbal în Giarmata și Cerneteaz, un parc în Cerneteaz, o sală de sport, dar și cel mai modern centru multifuncțional din județ, cu sediu ISU, poliție și policlinică. (P)

3 Comments
Eu 27/08/2016
Nu sunt singura persoană pe care o deranjează replicile astea inutile și întrebări aiurea puse de cei care citesc articolul. Tot ce s-a promis s-a îndeplinit. FELICITĂRI, RENAȘTEREA BĂNĂȚEANĂ PENTRU ARTICOLUL ACESTA !! MĂ BUCUR SĂ CITESC ACESTE RÂNDURI SCRISE AICI. În sfârșit,mai există oameni cizelați care văd lucrurile altfel... BRAVO ECHIPEI DVS!
Eu 27/08/2016
Băi ,oameni,mai comentați mult și prost pe aici? Toți au văzut ce s-a făcut la Giarmata,de fapt cei CARE AU VRUT să vadă. Cinste și respect pentru domnul primar Bunescu. Voi mai îndrăzniți să îndrugați verzi și uscate .... ce să zic. Nu poți schimba mentalitatea oamenilor prea ușor.
un locuitor 02/06/2016
Unde sunt cele 30 km. Daca se basculeaza o remorca cu pietris pe sosea, soseaua este oare pietruita? Unde se reflecta dezvoltarea fara precedent, cand Giarmata arata cum arata?