„Un județ de 10”. Elevi din Moșnița, Giroc, Timișoara și Peciu Nou plantează zeci de copaci în curțile școlilor

„Un județ de 10”. Elevi din Moșnița, Giroc, Timișoara și Peciu Nou plantează zeci de copaci în curțile școlilor

„Un județ de 10”. Elevi din Moșnița, Giroc, Timișoara și Peciu Nou plantează zeci de copaci în curțile școlilor.

Sub umbrela inițiativei Comitetului European al Regiunilor – Trees for Life, CJ Timiș susține o serie de proiecte care vizează extinderea suprafețelor împădurite și educația de mediu în județul nostru.

CITEȘTE ȘI: Termen limită pentru proprietarii de fose septice din Timișoara

Un asemenea proiect este „Un județ de 10”, propus de Asociația Verde de Banat și sprijinit de Consiliul Județean Timiș și Inspectoratul Școlar Timiș. În cadrul acestuia, școlile sunt invitate să încurajeze elevii să planteze anual cel puțin 10 copaci/pomi în proximitatea unității de învățământ, astfel încât copiii să se poată ocupa și de îngrijirea lor.

Proiectul va demara în 25 noiembrie cu sesiuni de plantare la unități de învățământ din Moșnița Nouă, Giroc, Timișoara și Peciu Nou.

„Ne dorim ca acest proiect să aibă continuitate în timp și să încurajeze organizarea de activități de mediu la nivelul școlilor din județ. Este important să le insuflăm copiilor dragostea de natură, iar școala are aici un rol important. Ne-am manifestat clar susținerea pentru inițiativa celor de la Verde de Banat, fiind convinși că întreaga noastră comunitate are doar de câștigat de pe urma acesteia”, spune președintele CJ, Alin Nica.

Plantările vor fi însoțite de sesiuni educative despre importanța protejării mediului, precum și despre rolul zonelor verzi în viața noastră.

foto: arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “„Un județ de 10”. Elevi din Moșnița, Giroc, Timișoara și Peciu Nou plantează zeci de copaci în curțile școlilor

  1. Si la Sandra s-au organizat plantari de pomi…dar a mai ramas doar cativa „artari” in fata casei primarului si branza de la ciobani care o fac plocon edilului suspendat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *