Un important partid din Timiș și-a deschis restaurant în sediu

sediu pnl 2

Câteva partide din orașul de pe Bega au beneficiat, cu ani în urmă, de posibilitatea achiziționării sediilor la prețuri de nimic. Uniți în cuget și interes, consilierii locali de la vremea respectivă au aprobat cumpărarea respectivelor imobile la valoarea de inventar, dacă legea tot le dădea dreptul.

Aceasta a fost, în 2004, povestea Partidului Național Țărănesc Creștin-Democrat Timiș, care a devenit proprietar al imobilului din Piața Libertății nr. 2, cu suprafața de 375 de metri pătrați, contra unei sume echivalente cu 25 de euro plus TVA, precum și a Partidului Democrat Timiș, care a cumpărat sediul de pe strada Mărășești nr. 9, cu aria de 276 de metri pătrați, pentru circa 14.000 de euro plus TVA (mult mai scump, pentru că și clădirea era mult mai nouă, iar la inventar a contat acest considerent).

În 2006, a venit și rândul Partidului Național Liberal Timiș să cumpere sediul de pe strada Gheorghe Lazăr, cu suprafața de 400 de metri pătrați, pentru echivalentul în lei de la vremea respectivă al sumei de 15 euro plus TVA.

Mai ghinioniști, social-democrații timișeni nu au putut achiziționa sediul de pe bulevardul C.D. Loga, pentru că acesta era revendicat, după un timp urmând retrocedarea și mutarea partidului.

În 2013, un singur vot a lipsit în Consiliul Local Timișoara pentru ca PSD Timiș să achiziționeze sediul de pe splaiul Tudor Vladimirescu nr. 26 pentru suma de 100.000 de euro, iar de atunci situația a rămas staționară.

Spiritul întreprinzător a învins

Între timp, a curs multă apă pe Bega, iar Partidul Democrat din 2004 a devenit Democrat-Liberal, iar apoi s-a pierdut în PNL. Așa se face că liberalii timișeni s-au trezit cu două sedii ultracentrale, unul pe Mărășești, destul de bine întreținut și amenajat, și celălalt pe Gheorghe Lazăr, într-o clădire istorică – fosta Bancă de Scont – vai de ea.

De câteva luni, sediul de pe strada Mărășești găzduiește un cochet restaurant, dovadă că spiritul întreprinzător, specific liberal, încă este viu la Timișoara. Poziția ultracentrală îndreptățește supoziția că și chiria percepută este destul de consistentă. Ce fac liberalii cu banii? Treaba lor.

În nici un caz, însă, nu se grăbesc să-i pună deoparte și să-i doneze ca să repare fațada celuilalt sediu, cel de pe Gheorghe Lazăr, fosta Bancă de Scont fiind aproape singura clădire din perimetrul Pieței Unirii la care nu a început reabilitarea.

Conform deciziei Consiliului Local Timișoara, începând din acest an impozitele pentru clădirile neîngrijite vor fi de patru până la șase ori mai mari, în funcție de gradul de degradare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Un important partid din Timiș și-a deschis restaurant în sediu

  1. Că nu este PSDul era din Start clar.
    Amuzante articolele voastre de alte partide partide.
    Pe cand unii fac bani cu mancare, alte partide vand fabrici si paduri furate 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *