Un grup de timişorence, premiat pentru cea mai bună idee de afacere prietenoasă cu mediul

În cadrul competiţiei ClimateLaunchPad, cele mai ingenioase idei de afaceri prietenoase cu mediul au concurat, la Timişoara, în cadrul unei finale naţionale, miza fiind calificarea la finala internaţională din cadrul unui program amplu, care angrenează echipe din peste 50 de ţări, de pe patru continente. Scopul iniţiativei europene ClimateKIC, din care face parte concursul ClimateLaunchPad, este accelerarea inovațiilor care conduc la emisii scăzute de dioxid de carbon.

Patru echipe s-au prezentat în faţa juriului, la sediul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș: una din Timişoara, alta din Bucureşti şi două din Sibiu. Echipa din Capitala Banatului, intitulată Moveatile şi formată din patru tinere – Silviana Câlnicean, Larisa Gărdean, Corina Moraru şi Diana Novac – a întrunit cel mai mare punctaj. Ideea de afaceri câştigătoare constă într-un sistem de prindere a plăcilor ceramice care dă posibilitatea refolosirii acestora. Timişorencele urmează să-şi prezinte ideea de business, împreună cu prototipul aferent, în cadrul finalei internaţionale, care se va organiza la Amsterdam (Olanda).

Ideile de afaceri care se clasează pe primele trei locuri în fiecare dintre ţările participante pot câştiga o primă finanţare a business-urilor de 10.000 de euro pentru locul întâi, de 5.000 de euro pentru cel de-al doilea și de 2.500 de euro pentru cel de-al treilea. Misiunea competiției constă în dezvoltarea tehnologiilor inovative din Europa și crearea de oportunități în vederea atenuării efectelor schimbărilor climatice.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns