Un ginerică de convenienţă a fost expulzat din Timişoara

Un bărbat din vestul țării, obligat de instanţă să-i plătească soţiei 20.000 de euro pentru că a înşelat-o

Un pakistanez de 42 de ani a încercat să obţină permisul de şedere în România căsătorindu-se cu o femeie de aici.

CITEȘTE ȘI: Patru noi destinaţii de la Aeroportul Timişoara

A fost obligat, în cele din urmă, să părăsească teritoriul ţării noastre, după ce poliţişii timişeni specializaţi în imigrări au constatat că au de-a face doar cu o căsătorie de convenienţă, al cărei singur scop era ca ginerică din Pakistan să rămână bine-mersi în România.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de la Serviciul pentru Imigrări al judeţului Timiș au stabilit că bărbatul din Pakistan s-ar fi cunoscut cu o femeie de 61 de ani, din România, prin intermediul unei cunoștințe comune, iar după ce au ținut legătura prin telefon, au hotărât să se căsătorească pentru a obţine un permis de şedere în ţara noastră.

CITEȘTE ȘI: Dezvăluiri teribile din procesul lui Florin Buliga, brașoveanul care şi-a ucis copiii şi soţia în somn: „Nici acum nu-i pare rău”

Astfel, la sfârșitul lunii septembrie a anului 2018, cei doi au încheiat căsătoria, iar la începutul lunii octombrie s-au prezentat cu documentele necesare la sediul Serviciului pentru Imigrări al judeţului Timiș, în vederea obţinerii dreptului de şedere, în calitate de membru de familie a unui cetăţean român.

Conform procedurilor, polițiștii de imigrări au început verificările în cazul celor doi soți, în cadrul cărora au fost efectuate vizite la domiciliul conjugal declarat, discuţii cu persoane din anturajul acestora și alte activități relevante în stabilirea situației reale.

CITEȘTE ȘI: La Timișoara, uleiul uzat se poate colecta în scara blocului

„Interviul, considerat un instrument de lucru important în reliefarea vieţii reale de familie, a contribuit, şi de această dată, la clarificarea situaţiei cuplului. Întrebările adresate soţilor în cadrul interviului au vizat demonstrarea realităţii mariajului, cunoaşterea partenerului de viaţă, precum și viața în comun a celor doi.

Toate aceste aspecte au dus la concluzia că străinul a încheiat căsătoria de convenienţă, cu scopul de a eluda condiţiile de şedere pe teritoriul României şi de a obţine un document care să-i permită călătoria în alte state europene”, se afirmă în comunicatul Serviciului pentru Imigrări al judeţului Timiş.

Ca urmare a celor constatate, conform legislaţiei în vigoare, s-a refuzat prelungirea dreptului de şedere al cetăţeanului pakistanez în România, iar pe numele acestuia a fost emisă o decizie de returnare, prin care este obligat să părăsească teritoriul României în termen de 30 de zile.

Nemulțumit de decizia polițiștilor de imigrări, străinul a contestat măsura în instanță, iar pe parcursul judecății decizia de returnare s-a suspendat. La data de 15 ianuarie însă, instanța a hotărât că cele constatate de polițiști sunt temeinice și a dispus ca bărbatul să părăsească terioriul României, în baza deciziei de returnare.

„Pentru a preîntâmpina astfel de situații, Inspectoratul General pentru Imigrări întreprinde toate măsurile necesare pentru prevenirea, descoperirea și combaterea acestei practici, luând în considerare atât importanța vieții de familie, cât și respectarea legislației în domeniul migrației”, mai precizează serviciul specializat.

Conform OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, Inspectoratul General pentru Imigrări poate refuza prelungirea dreptului de şedere obţinut în baza căsătoriei dacă, în urma verificărilor efectuate, rezultă că acea căsătorie este de convenienţă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *