Un faimos studio de animație a luat foc. Zeci de morți și răniți

incendiu studio animatie

Cel puţin 10 persoane au murit şi alte peste 30 au fost rănite într-un incendiu presupus a avea origine criminală care a izbucnit într-un studio de animaţie din Kyoto, vestul Japoniei, au anunţat joi pompierii niponi.

CITEȘTE ȘI: O femeie a făcut infarct şi a murit după ce a fost păcălită prin metoda Accidentul

Focul pare să se fi declanşat în jurul orelor locale 10:30 (01:30 GMT) într-un imobil al companiei Kyoto Animation, care produce seriale de animaţie televizate de succes. Incendiul nu a reuşit să fie stins după două ore, un fum alb ieşind prin ferestrele clădirii, potrivit unor imagini difuzate de televiziuni, conform agerpress.ro

„Urmărim situaţia şi vom vedea cum vom proceda, nu putem spune mai multe pe moment”, a declarat pentru AFP o persoană de la sediul central al studioului. Serviciile de salvare, care au trimis la faţa locului 35 de maşini de pompieri şi alte vehicule, au informat despre „numeroşi răniţi”.

Printre persoanele rănite grav, mai multe şi-au pierdut cunoştinţa, potrivit unui reprezentant al pompierilor contactat de AFP. Poliţia suspectează o mână criminală.

„Un bărbat a vărsat lichid inflamabil şi a dat foc”, a declarat un purtător de cuvânt al prefecturii poliţiei din Kyoto.

Potrivit mass-media, ar fi vorba de un bărbat de circa 40 de ani care a fost el însuşi rănit şi care este în prezent spitalizat şi s-ar afla sub supravegherea


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *