Un expert de la Oxford este convins că sunt mai multe persoane în România cu noua tulpină: „Ne confirmă îngrijoarea că virusul se află în circulație”

Un expert de la Oxford este convins că sunt mai multe persoane în România cu noua tulpină: „Ne confirmă îngrijoarea că virusul se află în circulație”

Ștefan Dascălu, expert în imunologie la Universitatea Oxford, este de părere că mai mulți români au deja noua tulpină a Coronavirusului, nu doar o persoană.

„Este un lucru la care ne puteam aștepta ținând cont că tulpina a fost depistată în alte țări. A reprezentat o chestiune de timp să fie și în România. Faptul că nu a călătorit ne confirmă îngrijoarea că virusul se află în circulație în România. De la identificarea lui până azi sunt convins că sunt mai multe persoane cu noua tulpină”, a spus Ștefan Dascălu, expert în imunologie la Universitatea Oxford, la postul Digi24.

Vă reamintim că o femeie care nu a călătorit în străinătate a fost confirmată cu noua tulpină Covid-19. Autoritățile au început o anchetă în acest sens. Pacienta nu e internată și are simptome ușoare. Cazul a fost identificat la Giurgiu.

„Confirmarea e de o oră – o oră și ceva. E vorba de o tânără de 27 de ani din județiul Giurgiu, care s-a prezentat la spitalul nostru în data de 3, cu simptome minime. A fost testată și lăsată să plece acasă. Din datele pe care le avem, nu a călătorit în afara țării. Urmează ca DSP să facă o anchetă epidemiologică amănunțită”, a declarat, pentru B1 TV, Dr. Catalin Apostolescu, medic primar al secției clinice VII „Terapie Intensivă Adulți” și purtător de cuvânt al Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București.

 

stiripesurse

1 Comments
Piulita Fish 11/01/2021
numa espertzi.