Un exercițiu pentru sănătatea inimii și o donație pentru “Cavaleri în lupta împotriva întunericului”

Ziua Mondială a Inimii se sărbătorește, începând din anul 2000, la inițiativa Federației Mondiale a Inimii, sub patronajul UNESCO și al Organizaţiei Mondiale a Sănătații, în fiecare an, în 29 septembrie.

Asociații care activează în domeniul sănătății, instituții guvernamentale și neguvernamentale, organizează, cu acestă ocazie, manifestări care atrag atenția populației asupra importanței prevenirii bolilor cardiace. Aceste boli fac anual, la nivel global, peste 17 milioane de victime. Potrivit medicilor, cea mai bună metodă de prevenție a afecțiunilor cardiace este mișcarea în aer liber.

Cele opt cluburi Lions care activează în Timișoara (Lions Diamond Timișoara, Lions Bastion, 4 Family, Lions Timișoara, Lions IRIS, Lions Tymes, Lions Dynamis și cluburile LEO ) au reunit însă două idei ,“sport pentru sănătatea inimii” și “în slujba celorlalți”, fiind de părere că ”nimic nu face mai bine pentru inimă, decât o faptă bună”.

S-a născut astfel manifestarea ”Crosul Inimă de leu”, adresat tuturor iubitorilor de mișcare, indiferent de vârstă. Acesta se va desfășura sâmbătă, de la ora 10, pe malurile canalului Bega, pe un traseu cu o lungime de 3,8 kilometri. Startul se va da de la Terasa ”Flora”, cu întoarcere la pasarela de la Parcul Copiilor.

Taxa de participare sau donația pentru cei care vor să ajute, dar nu pot să alerge, este de 30 de lei. Sumele adunate vor fi direcționate pentru organizarea unor campanii de screening oftalmologic, în cadrul programului național Lions “Cavaleri în lupta împotriva întunericului”, un program adresat copiilor, cu precădere celor din zonele rurale.

Cei care doresc să participe se pot înscrie la punctul de plecare de la Terasa ”Flora” în ziua crosului, începând cu ora 9.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns