Un elev de la Colegiul Național Bănățean a încercat să-și fure singur căciula

examenelor

Exact 3.704 elevi timișeni, din cei 5.163 înscriși în anii terminali de liceu, s-au prezenta la prima probă (cea de limba și literatura română) din cadrul simulării pentru examenul de Bacalaureat, ce a avut loc pe 28 martie.

Cei mai mulți absenți s-au înregistrat în rândul elevilor din clasele a XIII-a învățământ seral (934 absenți din 974) și cu frecvență redusă (103 absenți din 110).

Deși rezultatele obținute la simulare au drept scop evaluarea nivelului de cunoștințe, notele nefiind trecute în catalog decât la solicitarea scrisă a elevului, tendința de a copia există.

CITEȘTE ȘI: La Timișoara și în județ a început lupta împotriva ambroziei. Amenzi mari pentru cei ce nu iau măsurile adecvate

Unul dintre elevii claselor a XII-a de la Colegiul Național Bănățean a încercat să fraudeze simularea la limba și literatura română, fiind depistat cu telefonul mobil asupra lui.

Tentativa de fraudă a fost sancționată prin eliminarea elevului din sală.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Un elev de la Colegiul Național Bănățean a încercat să-și fure singur căciula

  1. Informația privind fraudarea examenului de către un elev de la Colegiul Bănățean este inexactă și jignitoare. Nu a fost o fraudă. Telefonul se afla închis, în buzunarul hainei, la cuier. A sunat însă, la orele 10, alarma ceasului deșteptător, detaliu pe care elevul nu l-a anticipat. Practic, nu știa că alarma sună și când telefonul este închis.
    A urmat un întreg „proces de intenție”: elevul a fost mustrat, în fața tuturor colegilor, de nepăsare față de eforturile organizatorice, a fost eliminat din sală, i s-a făcut un proces verbal în termeni foarte evazivi, a fost, desigur, exclus din examen.
    Dureros, acest elev este unul bun, cu un deosebit bun- simț. Ba chiar are, în palmares, performanțe cu echipa de Robotică a liceului, pe care el a condus-o, în ultimii (poate) doi ani.
    Băiatul a fost incapabil să riposteze, să-și apere drepturile, fiindcă este un om sfios și rezervat. Iar părinții sunt într-o situație delicată: nu pot riposta fără riscul unor consecințe foarte neplăcute. Ceea ce a lăsat loc de a fi tratat acest OM fără respect de către alți OAMENI (?), care ar fi trebuit să știe cum să prețuiască puținii elevi străluciți pe care îi mai are Școala românească…
    E adevărat că știrea nu a fost nominală. Totuși, cei care au fost de față știu că ea nu exprimă o realitate. Iar elevul în cauză este, în multe chipuri, afectat de tot ceea ce i s-a pus astăzi „pe seamă” de către oamenii ce ar fi putut, mai bine, să știe cum să-l conducă spre o viață reușită, nu să-l învețe dureroasa lecție a umilirii fără drept de apel.
    Cu tristețe mă întreb: câte din știrile pe care le „înghițim” sunt la fel de puțin întemeiate pe Adevăr ca și aceasta?

  2. Nu, e spre bine. Probabil asta va sensibiliza niște oameni cu putere de decizie să intervină și să identifice, să claseze, să eticheteze ca atare „corectitudinea politică” a celor puși să vegheze asupra destinelor copiilor noștri. Sunt multe astfel de cazuri în învățământul românesc.
    Azi, băiatul a fost scos afară din sala de examen, pe motiv că, odată ce a încălcat regulamentul, nu mai are dreptul de a participa la celelalte examene. A încercat să-și apere dreptul de a continua și a fost umilit, într-o manieră diferită și cu mult mai vicleană.
    Din punctul meu de vedere, cazul poate ajunge în Justiție. Și sper că va fi o părere pe care o vor îmbrățișa și persoane în măsură să ajute acest om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *