Un document care a ajuns prea târziu. Ce s-a întâmplat în sistemul de învățământ

Un document care a ajuns prea târziu. Ce s-a întâmplat în sistemul de învățământ

Un document care a ajuns prea târziu. Ce s-a întâmplat în sistemul de învățământ

Sindicatul Independent al Învățământului Preuniversitar din județul Timiș solicită inspectoratului școlar județean să precizeze de ce nu a transmis adresa Ministerului Educației privind amânarea încărcării datelor în programul de salarizare EDUSAL potrivit OUG 48/2022.

„Ieri, 19 octombrie, ar fi trebuit să fie ultima zi în care secretarele și contabilii mai puteau să încarce datele în sistem. La cererea sindicatelor, Ministerul Educației a trimis adresa nr.213/SI/19.10.2022, în teritoriu, pentru prelungirea termenului limită până vineri, 28 octombrie a.c..

CITEȘTE ȘI: 9 operatori verificați, 9 sancționați. Ce nereguli au constatat cosmisarii Protecției Consumatorului Timiș

Cu toate ca noi am primit adresa ministerului ieri, încă de la ora 16.30, inspectoratul nu o trimisese în teritoriu nici măcar la ora 20.00.

Posibila motivare a încheierii programului de la compartimentul de registratură al ISJ și imposibilitatea înregistrării documentului nu constituie impediment pentru a transmite o informație atît de importantă, mai ales în condițiile în care era bine cunoscut la ISJ faptul că secretarele erau prezente în școli și la ore târzii de noapte.

Cerem ISJ să spună public motivele pentru care nu a anunțat în timp util de modificarea termenului limită de încărcare a datelor.

Astfel, angajații departamentului secretariat-contabilitate au fost obligați să stea la serviciu până la 12 noaptea pentru a reuși să trimită la server informațiile solicitate.

În plus, în condițiile în care aceste ore suplimentare nu pot fi plătite, este obligatoriu ca aceste persoane să beneficieze măcar de o zi liberă.

Colegele noastre au nevoie de stabilitate, de criterii clare, care să nu mai lase loc de interpretare.

Programul de salarizare EDUSAL și-a arătat de mai multe ori limitele.

Erorile sunt din ce în ce mai dese, iar angajații – secretare și contabili – sunt obligați să lucreze peste program pentru a putea să rezolve erorile de sistem.

În condițiile în care Ministerul Educației nu găsește o soluție pentru a schimba programul de salarizare, riscăm să apară din ce în ce mai multe greșeli care pot aduce prejudicii finaciare angajaților din învățământ.

Sindicatul Independent al Învățământului Preuniversitar din județul Timiș solicită public Inspectoratului Școlar Județean Timiș și Ministerului Educației să ia toate măsurile care se impun pentru ca astfel de situații să nu se mai repete”, se precizează în comunicatul SIIP Timiș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *