Un singur medic timișorean salvează lumina ochilor pentru copiii veniți prea devreme pe lume

Copiii născuți prematur riscă să-și trăiască viața în întuneric din cauza neglijenței părinților sau chiar a unor medici.

În lipsa unui control oftalmologic realizat la timp, bebelușii dezvoltă retinopatie, o boală care progresează rapid și care poate duce la orbire.

”Recent, a fost un caz la Bacău când doi gemeni au ajuns nevăzători, la cinci luni, din neglijența medicului care nu i-a trimis la scurt timp după naștere la oftalmolog.

stoicaÎn România, din această cauză sunt foarte mulți nevăzători. Medicii neonatologi din spitalele județene trebuie să trimită copiii cu risc la control oftalmologic, dar nu întotdeauna fac acest lucru.

Riscul cel mai mare de îmbolnăvire este la bebelușii mamelor care nu au făcut controale regulate în perioada sarcinii, cu infecții severe care determină ruperea membranelor și nașterea prematură. În categoria de risc intră toți copiii veniți pe lume la 25-34 de săptămâni.

Controalele se fac începând din a 32-a săptămână de la concepție, pentru că până atunci ochiul nu este format. Urmărirea acestora se face până în a 42-a săptămână de la concepție”, spune medicul-șef al Secţiei de neonatologie de la Maternitatea ”Odobescu” din Timișoara, Gabriela Olariu.

În Timișoara, există un singur medic care are grijă ca micuții cu risc de retinopatie să nu își piardă lumina ochilor, iar în țară, sub zece. Adresabilitatea este mare, bebeluși din patru județe (Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara) vin la doctorița Florina Stoica, specialist în retinopatie de prematuritate.

AFLĂ MAI MULTE DIN EDIŢIA TIPĂRITĂ DE MARŢI, 18 august, A COTIDIANULUI RENAŞTEREA BĂNĂŢEANĂ


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

11 Răspunsuri “Un singur medic timișorean salvează lumina ochilor pentru copiii veniți prea devreme pe lume

  1. DOAMNA DOCTOR ESTE O PROFESIONISTA SI CU O DARUIRE APARTE .DUMNEZEU SA II DARUIASCA MULTA SANATATE SI NUMAI BINE .SI FARA SA PRIMEASCA NIMIC IN SCHIMB DE LA NIMENI

  2. din pacate nici noi nu am fost multumiti de aceasta doamna doctor , in urma a 3 controale ne-a diagnosticat fetita avand o problema destul de grava la ochii dansa a agravat de 3 ori mai mult problema ! In final am consultat alti medici oftamologi in Spania si diagnosticul a fost cu totul si cu totul diferit ! si pe langa toate aceate lucruri ne-a tratat destul de obraznic atacandu-ne cu cuvinte grele pe noi ca parinti !

  3. Doamna doctor Stoica Florina … un inger trimis de Dumnezeu ca sa lumineze ochisorii copilasilor. Un om minunat si un medic exceptional ! Va dorim multa sanatate !

  4. Mii de MULȚUMIRI distinsei doamne doctor Florina Stoica, ce a operat și salvat retina îngerașului nostru scump, născut prematur ! Să vă dea Dumnezeu numai sănătate și reușite profesionale, stimată doamnă ! Daciana- ARAD

  5. Din păcate nu am avut o experiență plăcută cu această dna doctor. Cred ca cea mai bună variantă ar fi să fie angajați mai mulți medici la maternitatea Odobescu pt ca noi părinții să avem posibilitatea să solicităm o altă părere. Din păcate noi am obținut un diagnostic corect în Szeged unde am reușit să și realizăm tratamentul laser în timp util.

  6. Un medic de nota zece, mulțumim doamna doctor. Să vă dea Dumnezeu sănătate să puteți îngriji cât mai mulți copii.

  7. Fetița mea este printre copiii născuți prematur și care în prezent vede datorita existenței, profesionalismului și dăruirii acestei minunate doamne Dr. Sa ne trăiești doamna Florina Stoica. Mii de mulțumiri pentru tot ce faceți!

  8. Toata aprecierea doamnei dr Stoica Florina,o doctorita super atat ca om cat si ca medic.Toate aprecierea mea,si precis a sutelor de alti parinti mutumiti de serviciile dansei.Multa sanatate va dorim si s-aveti mereu grija de ingerasii prematuri.

  9. Toata admiratia pentru doamna doctor Florina Stoica; cat profesionalism si cata daruire trebuie sa aiba un medic, sa „repare” ochisorii unui copilas de, uneori, nici 2 kg!

Lasă un răspuns