Update. Un cutremur devastator de 7,8 pe Richter a lovit Turcia și Siria. Numărul persoanelor decedate a crescut la peste 1.200

România acordă sprijin Turciei

Update. Un cutremur devastator de 7,8 pe Richter a lovit Turcia și Siria. Sunt peste 500 de morți și mii de răniți, zeci de clădiri s-au prăbușit

Update 4. Peste 1.200 de persoane au murit în Turcia și Siria după cutremurul cu magnitudinea de 7,8 grade care a lovit Turcia luni dimineață, provocând rănirea altor mii de persoane în ambele țări.

Cel puțin 912 persoane au murit în Turcia, a declarat, luni, președintele turc Recep Tayyip Erdoğan într-un discurs televizat.

Aici, echipele de salvare din Turcia au salvat peste 2.400 de persoane de sub dărâmăturile clădirilor distruse de cutremur, a spus Erdogan.

În jur de 9.000 de persoane lucrează în prezent la operațiunile de căutare și salvare, urmând fie angrenați și alți salvatori, a adăugat președintele turc.

Nu se știe câte persoane se mai află sub dărâmături.


UPDATE 3: Numărul persoanelor decedate în urma cutremurului devastator care a lovit Turcia și Siria, noaptea trecută, a crescut la cel puțin 641 de persoane, potrivit AP.

Cel puțin 284 de persoane au fost ucise în șapte provincii turcești, iar 440 au fost rănite. Numărul persoanelor decedate în Siria a crescut la 237, cu peste 630 de răniți.

Cel puțin 120 de persoane au murit în zonele controlate de rebeli. Sute de oameni sunt în continuare prinși sub dărâmături, iar bilanțul este de așteptat să crească, pe măsură ce salvatorii intervin în zonele afectate de seism.


Update 2. Bilanțul cutremurului devastator care a lovit Turcia și Siria, noaptea trecută, crește rapid.

Peste 500 de persoane au murit în cele două țări după seismul puternic de 7,8 pe Richter care a zguduit sudul Turciei.

Cel puțin 284 de persoane au murit și peste 2.300 au fost rănite în Turcia, potrivit vicepreședintelui țării Fuat Oktay, citat de CNN.

În Siria, cel puțin 237 de persoane au fost ucise și 639 au fost rănite, a informat agenția de știri de stat siriană SANA, citând un oficial al Ministerului Sănătății. Numărul total de morți în Turcia și Siria este acum de cel puțin 521.


Update 1. Noul bilanţ se ridică la peste 300 de decese şi 2,000 răniţi în ambele ţări. După cutremurul principal de la ora 04.28, au fost 18 replici cu magnitudine peste 4 şi o replică ce a atins 6.7, transmite CNN.


Update. Bilanțul victimelor cutremurului produs luni dimineața în Turcia se modifică rapid. Aproape 200 de persoane au murit în Turcia și în Siria, anunță autoritățile.

Un cutremur cu magnitudinea de 7,8 a zguduit Turcia și Siria. Inițial se vorbea despre zeci de victime, dar între timp au fost confirmate 195 de decese în cele două țări, potrivit autorităților citate de Sky News.

Știrea inițială:

Cel puțin 76 de persoane au murit și peste 440 au fost rănite, după ce un cutremur de magniturdine 7,8 a lovit Turcia, în noaptea de duminică spre luni, potrivit agenției de gestionare a dezastrelor, citată de CNN, scrie observatornews.ro.

Alte 42 de persoane au fost ucise În Siria vecină și aproximativ 200 au fost rănite, a informat agenția de știri de stat siriană SANA, citând un oficial al Ministerului Sănătății. Mai multe clădiri au fost puse la pământ şi sute de oameni au fost prinşi sub dărâmături.

CITEȘTE ȘI: Un cutremur s-a produs, astăzi, în România

Seismul s-a produs în Turcia, la o adâncime de 7 kilometri şi la o distanţă de aproximativ 33 de kilometri de Gaziantep, foarte aproape de graniţa cu Siria.

Cutremurul a fost atât de puternic încât s-au simțit tremurări în toată regiunea, până în Israel, Liban și Cipru. Zece minute mai târziu, seismul a fost urmat de altă replică, de 6.4 pe Richter. Autoritățile turce au declarat cel mai înalt nivel de urgență, toate serviciile de salvare și prima intervenție mobilizându-se pentru a ajuta provinciile afectate.

Cutremur puternic în Turcia. Zeci de oameni morți, sute de persoane prinse sub dărâmături

Cutremurul devastator a provocat cel puțin 100 de decese, potrivit autorităților citate de Sky News.
Sute de clădiri au fost distruse, iar oamenii sau ieșit pe străzi în ciuda frigului.

Echipele de salvare și locuitorii caută supraviețuitori printre ruine. Guvernatorul provinciei Osmaniye a declarat că cel puțin 34 de clădiri s-au prăbușit din cauza cutremurului, în timp ce guvernatorul din Malatya a declarat că în regiunea sa au căzut 130 de clădiri.

Mai multe clădiri s-au prăbuşit și în Siria. Grupul Căştile Albe, cunoscut oficial ca Apărarea Civilă Siriană, a anunţat, de asemenea, că există zeci de victime şi că sute de oameni sunt prinşi sub dărâmături în regiunea Idlib.

Unul dintre cele mai puternice seisme care au lovit Turcia în ultimii 100 de ani

Cutremurul cu magnitudinea 7,8 care a lovit sudul Turciei luni dimineața este cel mai puternic pe care l-a experimentat țara în mai mult de 100 de ani, potrivit Serviciului Geologic al Statelor Unite (USGS), potrivit CNN. Un seism la fel de puternic cu magnitudinea 7,8 care a lovit estul Turciei în 1939 a ucis peste 30.000 de oameni.

Karl Lang, profesor asistent la Școala de Științe Pământului și Atmosferice a Universității Georgia Tech, a declarat că zona afectată de cutremur este predispusă la activitate seismică. Cutremurele de această magnitudine sunt rare, având loc în medie mai puțin de cinci pe an oriunde în lume.

„Ceea ce este cu adevărat neobișnuit aici este că este un cutremur foarte mare care este, de asemenea, aproape de suprafață”, a spus Lang.

Președintele Recep Tayyip Erdogan a transmis condoleanțe familiilor victimelor, confirmând că echipele de căutare și salvare au fost trimise imediat în zonele afectate, în timp ce toate celelalte instituții guvernamentale își coordonează răspunsul.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *