Un cunoscut medic din vestul ţării a încetat din viaţă

Un cunoscut medic din vestul ţării a încetat din viaţă. Avea 68 de ani. La jumătatea lunii februarie, Földes Adalbert şi-a dat demisia din consiliile de administraţie ale Spitalului Judeţean şi Spitalului Municipal Oradea, precizând că a luat decizia „din motive medicale, având în vedere starea mea de sănătate”.

În şedinţa de Consiliu Local din 28 februarie, în care acesta a fost înlocuit în consiliile de administraţie de către dr. Gheorghe Bumbu, consiliera locală Kirei Melinda a cerut să i se transmită doctorului Földes o scrisoare de mulţumire şi a solicitat un vot în acest sens din partea aleşilor.

„Nu e nevoie să supunem la vot. O să-l sun şi o să îi şi trimit o scrisoare de mulţumire. A fost opt ani de zile membru în consiliile de administraţie la spitale, a asigurat o stabilitate în acest domeniu, a fost şi consilier local, a avut o contribuţie importantă în arhitectura spitalelor orădene”, a afirmat, în acea şedinţă, primarul Ilie Bolojan.

Contactat, marți, de in redactor de la ziarul Bihoreanul, edilul a spus că n-a apucat să-l sune pe reputatul medic orădean. „Spre regretul meu nu am apucat să dau acel telefon şi să trimit acea scrisoare”, a declarat Bolojan, care a elogiat activitatea pe care dr. Földes a avut-o în calitate de medic, precum și implicarea acestuia în diverse activități sociale și pentru integrarea în societate a copiilor cu probleme.

Földes Adalbert a lucrat timp de patru decenii la Spitalul Clinic CFR şi, o perioadă, a fost directorul instituţiei medicale. În vara anului 2017, la aniversarea a şapte decenii de la înfiinţarea spitalului, dr. Földes şi-a amintit cu lacrimi în ochi despre anii petrecuţi ca angajat al instituţiei.

De-a lungul timpului, Földes Adalbert a fost consilier local şi consilier judeţean din partea UDMR Bihor, orgnizaţie pe care a şi condus-o din funcţia de preşedinte executiv.

„Pe lângă activităţile din viaţa publică, el a preluat o sarcină serioasă, cea de organizator, conducând conştiincios şi Fundaţia Partium, ajutând în acelaşi timp sute de copii dezavantajaţi ca preşedinte al Serviciului de Ajutor Maltez din Oradea”, au transmis reprezentanţii UDMR, conform Bihoreanul.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns