Medicul Radu Zamfir, numit director executiv al Agenţiei Naţionale de Transplant

Doctorul Radu Zamfir, medic primar chirurgie generală și cercetător științific, a fost numit în funcția de director executiv la Agenția Națională de Transplant (ANT), se anunță într-un comunicat postat pe site-ul Ministerului Sănătății. Radu Zamfir fusese unul dintre supraviețuitorii accidentului aviatic din Munții Apuseni, din 2014, acolo unde pilotul Adrian Iovan și studenta la medicină Aurelia Ion și-au pierdut viața.

Începând cu dată de 05.03.2019, dr. Radu Zamfir, medic primar chirurgie generală și cercetător științific, a fost numit prin Ordin al ministrului Sănătății, Sorina Pintea, în funcția de director executiv la Agenția Națională de Transplant (ANT).

Cu aceeași dată, a fost semnat Ordinul de ministru prin care încetează detașarea doamnei dr. Anca Mureșan de la Institutul Regional de Gastroenterologie – Hepatologie “Prof. dr. Octavian Fodor” Cluj în funcția de director executiv la ANT.

Noul director executiv al ANT, dr Radu Zamfir, este doctor în medicină, atestat în chirurgie hepato-bilio-pancreatică și chirurgie oncologică și deține o diplomă europeană de transplant pentru prelevare multiorgan.

De-a lungul carierei sale dedicate activității de transplant, dr. Radu Zamfir a primit mai multe distincții, printre care și o Diplomă de excelență pentru contribuția deosebită și implicarea în dezvoltarea activității de transplant hepatic în România.

Supravieţuitor al accidentului aviatic din Munţii Apuseni, din 2014
Pe 20 ianuarie 2019 s-au împlinit cinci ani de la tragedia aviatică din Munţii Apuseni. Cinci ani de când pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa într-unul dintre cele mai grave accidente aviatice de la noi.

Copilotul aeronavei a suferit răni grave, iar cei patru medici care mergeau la Oradea, pentru a preleva ficatul unei persoane pentru un transplant, printre care și Radu Zamfir, au scăpat cu câteva răni uşoare. Supravieţuitorii au fost căutaţi atunci mai bine de şase ore, scrie observator.tv.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns