Un copil bolnav are nevoie de ajutor. Nu știe că îi este foame sau sete…

antonio marian popovici

Antonio – Marian Popovici, un băieţel de patru ani, trece printr-o suferinţă greu de descris, după ce o boală cumplită, amiotrofie spinală tip I, l-a imobilizat la pat aproape imediat după naștere.

”La naștere părea un copil normal. Când avea o lună am observat că i s-a scobit pieptul, pentru că nu putea respira. Au urmat două operații: una de traheostomă şi alta de gastrostomă. Antonio respiră cu ajutorul aparatelor și mâncarea i-o introducem, pasată, pe tub în stomac.

Nu știe că îi este foame sau sete, noi îi dăm după cum ne-au scris doctorii. Cântărește doar 8,300 kilograme. Are mușchii atrofiați. Nu mișcă deloc, nu vorbește, nu plânge, nu zâmbește… Nici scaun nu are fără microclismă. El doar se uită și clipește”, spune Florin Popovici, tatăl acestuia.

Părinții nu au un serviciu stabil întrucât cel mic trebuie supravegheat zi și noapte. ”Trebuie să îl aspirăm regulat, pentru că se fac dopuri pe canulă, iar când i se face rău, adică îi scade respirația, trebuie să îl balonăm. Mergem lună de lună la spital, pentru a-i schimba canula de la gât și furtunurile de la aparatul de ventilație. Medicii mi-au spus că sunt slabe șansele să se facă bine. E singurul nostru copil, iar costurile cu îngrijirea lui sunt foarte mari, 1.600 de lei pe lună. Ne-am mutat din Arad în chirie în Timișoara pentru a fi mai aproape de Spitalul de Copii”, susține Florin Popovici.

Pentru Antonio a fost strânsă, în luna iunie, suma de 7.500 de euro, prin Asociația Speranță pentru România, cu care s-a cumpărat un concentrator de oxigen și s-au asigurat fonduri pentru tratament. De asemenea, pentru băiețelul familiei Popovici, anul trecut și Asociația ”Salvează o inimă” a demarat o campanie în urma căreia s-au donat aproape 13.000 de euro, cu care au fost achiziționate un aparat de ventilație și un umidificator. Părinții copilului pot fi contactați la numărul de telefon 0737.217.533.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *