Un consilier local i-a făcut denunț penal primarului din comuna Dumbrăvița

Un consilier local i-a făcut denunț penal primarului din comuna Dumbrăvița

Un consilier local i-a făcut denunț penal primarului din comuna Dumbrăvița

Cosmin Dan, consilierul personal al lui Horia Bugarin, primarul Dumbrăviței, împreună cu un grup de “postaci” au rostogolit, în ultimele săptămâni acuzația că un “samasar imobiliar își completa singur autorizațiile chiar în biroul de Urbanism din clădirea primăriei”. Și nu oricum, ci la birou, folosind un computer al instituției.

Acuzația a fost postată și pe pagina de Facebook a primarului Horia Bugarin și apoi “rostogolită” de pe diverse conturi reale și false, pe grupuri ale rețelei sociale, dedicate comunei.

Din postările făcute dar și din comentarii reieșea că samsarul imobiliar care își redacta singur autorizații pe calculatorul primăriei ar fi chiar consilierul local Alina Sperlea.

acuzatia lui Bugarin pe Facebook

În mod curios, acuzația a apărut la trei ani după ce primarul ar fi văzut ilegalitatea, și a fost lansată imediat după ce PSD Timiș a anunțat că Alina Sperlea va fi contracandidatul actualului primar USR, Horia Bugarin, la alegerile locale de anul viitor.

Astfel, consiliera locala Alina Sperlea a depus o plângere penală la DNA Bucuresti, în care îl acuză pe primar de săvârșirea a trei infracțiuni în legătură cu exercitarea funcției publice.

„Primarul Bugarin a postat în data de 15 septembrie, pe pagina sa de FB, o declarație publică prin care informa publicul că, la scurt timp de la preluarea mandatului de primar, a avut un șoc, găsind un mare samsar imobiliar care își redacta autorizațiile în biroul Urbanism, stând singur la un computer, în timp ce totți angajații acestui compartiment erau în curte, în pauza de țigară.

Susține, în continuare, Bugarin, că aceasta era o practică curentă, că rezolvarea problemelor samsarilor imobiliari era făcută în urma unor acte de corupție sau de șantaj, asupra funcționarilor din primărie cităm „fie își rezolvau singuri problemele, fie puneau presiune pe angajați, fie umpleau birourile de “flori și ciocolată”, a declarat Alina Sperlea.

La ședința de consiliu local din 17 octombrie 2023, în calitate de consilier local al comunei Dumbrăvița, Sperlea l-a interpelat pe primarul “făptuitor” să comunice numele samsarului imobiliar pe care l-a găsit în birourile primăriei, redactându-și singur autorizațiile.

Atunci, în direct, primarul Bugarin a refuzat să comunice numele acestuia, menționând că personal nu s-a referit direct la persoana ei, deși într-o publicație cunoscută pentru faptul că este abonată la contracte cu USR și cu societățile primăriei Timișoara, condusă de Dominic Fritz, întâmplător coleg de partid cu Bugarin în USR, primarul din Dumbrăvița a lăsat să se înțeleagă, printre rânduri, că s-a referit tocmai la persoana consilierului local Alina Sperlea.

În consecință, aceasta a formulat un denunț penal, adresat Direcției Naționale Anticorupție, în care a motivat că “primarul Bugarin, luând la cunoștință în mod nemijlocit despre săvârșirea unor infracțiuni grave, de uzurpare de calități oficiale, corupție și șantaj, avea obligația de a sesiza de îndată organele de urmărire penală.

Întrucât nu și-a îndeplinit aceste obligații legale, făptuitorul a săvârșit infracțiunea de omisiune a sesizării organelor judiciare și abuz în serviciu, sens în care vă solicit să dispuneți, în temeiul art 285 Cpp, tragerea la răspundere penală”, se menționează în plângerea depusă, luni, 13 noiembrie, la DNA, prin intermedul avocatului Florin Kovacs.

CITEȘTE ȘI: Girațiile dintre Timișoara și Giroc cauzează, în continuare, haos și întârzieri în trafic

Consilierul local solicită procurorilor anticorupție tragerea la răspundere penală a primarului Bugarin pentru posibile infracțiuni de abuz în serviciu, complicitate la infracțiunea de uzurpare de calități oficiale și omisiunea sesizării organelor judiciare, dar și identificarea autorului infracțiunii de uzurpare de calități oficiale și, pe cale de consecință, anularea documentului oficial întocmit prin uzurparea calității de funcționar public în cadrul Primăriei Dumbrăvița.

Rămâne de văzut ce vor decide procurorii DNA referitor la denunțul depus de către consilierul local Alina Sperlea.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *