Un consilier local al unei comune bănăţene și tatăl său, trimiși în judecată

Curtea de Apel Bucureşti obligă Guvernul să țină cont, când va impune restricții, doar de testele COVID, nu de vaccinare

Unul dintre consilierii unei comune din Banat a fost trimis în judecată de procurorii DNA Timișoara pentru complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene și uz de fals.

Este vorba despre Gheorghe Ion Ciulin, din comuna cărăşeană Grădinari. Potrivit anchetatorilor, în cursul anului 2011, tatăl său, Ion Ciulin, a înființat o exploatație agricolă pe baza unui formular de mișcare ce atesta în mod nereal cumpărarea unui număr de 320 de ovine.

În acest context, consilierul primăriei a solicitat primăriei, în numele tatălui său, concesionarea unei suprafețe de pășune, deși nu deținea nici un animal. Ulterior, între primăria comunei Grădinari și Ion Ciulin a fost încheiat un contract de concesiune pentru 25 ha pășune, situată pe raza localității Greoni, suprafața concesionată fiind redusă la suprafața de 22,30 ha.

În baza acestui contract de concesiune, la datele de 16 mai 2012 respectiv 13 iulie 2012, Ion Ciulin a depus la APIA – Centrul Local Oravița două cereri unice de plată aferente campaniei din anul 2012, prima pentru suprafața de 25 ha pășune și a doua, rectificativă, pentru suprafața de 22,30 ha pășune.

În ambele situații, în cadrul declarațiilor de eligibilitate/conformitate, inculpatul a declarat în fals, pe proprie răspundere, faptul că pentru pajiștile contractate de la Consiliul Local Grădinari a solicitat drept de utilizare pentru ovinele pe care le deținea. Ca urmare a acestor demersuri, Ion Ciulin a primit de la stat 19.999,9 lei.

Procurorii DNA Timișoara l-au trimis acum în judecată pentru folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată și pentru fals în declarații în formă continuată.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a comunicat că se constituie parte civilă în cauza penală solicitând obligarea inculpaților la plata sumei de 14.039 lei, la care se adaugă accesoriile fiscale, prevăzute de legislația în vigoare. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Caraș Severin.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns