Un cetăţean turc cu pașaport falsificat, depistat la frontieră, în timp ce încerca să iasă din România

La miezul nopţii, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II-Csanadpalota, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, un cetăţean turc, şofer al unui autoturism marca Audi, tip A7, care la controlul de frontieră s-a legitimat cu un paşaport turcesc.

Poliţiştii de frontieră au constatat că fila informatizată din documentul prezentat la control este falsă, motiv pentru care bărbatul a fost dus la sediul instituţiei, pentru cercetări.

În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că persoana în cauză este un cetăţean turc, în vârstă de 32 de ani, care a intrat legal în ţară în România, în baza documentului personal.

Tânărul a declarat că a obţinut documentul falsificat de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte, plătind suma de 1.700 euro şi a recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă în Italia şi nu avea o viză valabilă pentru Spaţiul Schengen.

Pe numele acestuia au fost întocmite actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

0 Comments

No Comment.