Un cetăţean turc cu pașaport falsificat, depistat la frontieră, în timp ce încerca să iasă din România

vama nadlac 2

La miezul nopţii, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II-Csanadpalota, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, un cetăţean turc, şofer al unui autoturism marca Audi, tip A7, care la controlul de frontieră s-a legitimat cu un paşaport turcesc.

Poliţiştii de frontieră au constatat că fila informatizată din documentul prezentat la control este falsă, motiv pentru care bărbatul a fost dus la sediul instituţiei, pentru cercetări.

În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că persoana în cauză este un cetăţean turc, în vârstă de 32 de ani, care a intrat legal în ţară în România, în baza documentului personal.

Tânărul a declarat că a obţinut documentul falsificat de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte, plătind suma de 1.700 euro şi a recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă în Italia şi nu avea o viză valabilă pentru Spaţiul Schengen.

Pe numele acestuia au fost întocmite actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *