CS Krepelka Motorsport, trei clasări pe primul loc la Sinaia

Alexandru Krepelka a obţinut duminică al treilea succes de etapă în sezonul 2018 al Campionatului Naţional de Viteză în Coastă, mărindu-şi avansul în fruntea ierarhiei clasei N1.

Pilotul timişorean, aflat la volanul unei Honda Civic, s-a impus la Sinaia în faţa colegului său de club Ionuţ Moisii (Citroen Saxo VTS), pe treapta a treia a podiumului de premiere urcând Andrei Georgescu (Suzuki Swift Sport).

În antrenamentele cronometrate desfăşurate sâmbătă, cel mai rapid a fost Moisii, urmat, în ordine, de Georgescu şi Krepelka. Ploaia şi-a făcut simţită prezenţa pe parcursul celor două zile ale competiţiei automobilistice din judeţul Prahova, însă nu l-a încurcat pe Alexandru Krepelka, care s-a prezentat foarte bine la „Trofeul Sinaia”.

Diferenţa între primii doi a fost făcută pe a doua urcare de concurs, învingătorul reuşind un timp mai bun cu aproape două secunde.

„N-am forţat în prima manşă, am crezut că pot câştiga fără să forţez. Suprafaţa a fost semi-uscată, iar eu eram cu cauciucuri de ploaie. Cel mai mare câştig este că am mers tare pe suprafaţă umedă. A plouat tare înainte de manşele de concurs şi a fost uscat la primele urcări. A plouat şi sâmbătă, m-am antrenat pe ploaie, am avut timp să fac teste”, ne-a declarat Alexandru Krepelka.

Bucuria sa este cu atât mai mare cu cât clubul pe care îl conduce, Krepelka Motorsport, a obţinut prin piloţii săi şase clasări pe podium la Sinaia. Pe lângă rezultatele menţionate, Ionuţ Moisii s-a clasat pe prima poziţie la debutanţi, Adrian Măduţă a încheiat primul la clasa Diesel şi a fost al doilea la clasa H3, iar Dragoş Savloschi a reuşit să termine pe doi la Diesel. În plus, Andrei Teodorescu a avut o evoluţie bună la clasa A2 în ciuda problemelor tehnice cu care s-a confruntat în etapa a cincea, acelaşi lucru putându-se spune despre colegul său de club Alexandru Nastasia, participant la clasa H4, acesta concurând fără anvelope corespunzătoare.

„Trei locuri întâi la o etapă reprezintă o premieră pentru Krepelka Motorsport. Este cel mai bun rezultat al clubului nostru la o etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă. În ceea ce mă priveşte, este o dublă victorie, pentru că am câştigat şi am mers tare pe suprafaţă umedă. Mulţumim partenerilor privaţi Mirko Peroni, Dan Lazăr, Leonard Hantig şi Cristian Rus pentru susţinerea proiectelor sportive pe care le derulăm”, a conchis Alexandru Krepelka, care a mai triumfat în acest an la Râşnov şi la Teliu.

În clasamentul general al clasei N1, el are 127 de puncte şi este urmat, în ordine, de Costin Popescu (94p) şi Ionuţ Moisii (85p).

În weekend a avut loc şi etapa a doua a Campionatului Naţional de Time Attack. La Gheorghieni, Zoltan Martincsek (Krepelka Motorsport) a încheiat pe primul loc la clasa 2, iar Sergiu Boncalo (Pro Timiş) a fost al doilea la aceeaşi clasă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns