Un câine din rasa Pit Bull Terrier cu urechile tăiate, capturat în apropierea unei grădinițe

Un câine din rasa Pit Bull Terrier cu urechile tăiate, capturat în apropierea unei grădinițe

Un Pit Bull Terrier American, cu urechile secționate, a fost capturat, joi, din apropierea unei grădinițe din Deva, județul Hunedoara, unde ar fi atacat un alt câine și un bărbat care a sărit în ajutorul animalului.

Poliţiştii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara au fost sesizaţi de reprezentantul unui serviciu pentru ocrotirea animalelor fără stăpân cu privire la faptul că angajații societății pe care o administrează au capturat joi, în jurul orei 13:00, în urma unei sesizări telefonice, un câine de talie medie, cu caractere morfologice asimilate rasei Pit Bull Terrier American, neidentificat prin microcipare. Acesta avea pavilioanele auriculare secționate.

Totodată, bărbatul a precizat faptul că animalul a fost capturat pe o stradă din municipiul Deva, în apropierea unei grădinițe, unde ar fi atacat un alt câine şi un bărbat în vârstă de 48 de ani, din Deva.

Bărbatul ar fi intervenit în apărarea câinelui atacat și nu a fost muşcat, reuşind să se refugieze după un gard.

CITEȘTE ȘI: Accident mortal! O mașină s-a răsturnat pe serpentine şi a căzut 15 metri, iar șoferul a fost prins sub vehicul

„Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codotomia, cuparea urechilor, secționarea corzilor vocale etc., și a infracțiunii de neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorul temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane. Câinele periculos a fost depus într-un adăpost autorizat, iar poliţiştii continuă cercetările, în vederea identificării proprietarului acestuia şi a luării măsurilor legale”, a transmis IPJ Hunedoara.

Imagine de arhivă / The Mirror


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *