Primăria Timișoara începe să-și treacă documentele într-o arhivă electronică

Primăria Timișoara mărește taxele și impozitele

Primăria Timișoara începe să-și treacă documentele într-o arhivă electronică

În cadrul licitației Primăriei Municipiului Timișoara pentru achiziționarea serviciilor de retrodigitalizare a arhivei, astăzi, 26.01.2023, a fost depusă o ofertă, care intră în faza de evaluare.

CITEȘTE ȘI: Un câine din rasa Pit Bull Terrier cu urechile tăiate, capturat în apropierea unei grădinițe

Pentru protejarea datelor și facilitarea accesului cetățenilor, Primăria Timișoara își va trece arhiva în format digital, în cadrul proiectului cu finanțare europeană: „Simplificarea procesului participativ și decizional în relația cu cetățenii, prin digitalizarea integrată și eficientizarea administrației publice la nivelul Primăriei Municipiului Timișoara”.

Aceste servicii presupun retrodigitalizarea (scanarea si indexarea) documentelor existente, realizarea de copii identice și preluarea lor într-o arhivă electronică. Contractul include, de asemenea, licențele de software necesare și formarea personalului din administrația locală. În total, 5.000 de unități arhivistice vor fi retrodigitalizate.

Arhivarea electronică va ușura accesul la documente, va crește transparența instituțională și va reduce costul de stocare, copiere și consultare a documentelor, prevenind de asemenea degradarea fizică a datelor de interes public.

Valoarea totală estimată fără TVA este de 672.000 de lei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *