Un bărbat din vestul țării s-a apucat să construiască un pod peste râul din sat. A făcut lucrările fără autorizație

Un hunedorean a confundat domeniul public cu propria ogradă. De câteva luni, bărbatul s-a apucat să construiască un pod peste râul din sat. Mai mult, a început să sape cu utilaje în drumul care trece prin zonă, pentru a muta cursul apei după bunul plac. Asta, fără să deţină vreo autorizaţie în acest sens.

CITEȘTE ȘI: Postul Adormirii Maicii Domnului. Tradiții, superstiții și obiceiuri

În satul Băcâia, un localnic a fost constructor, arhitect şi diriginte de şantier. A adus două utilaje şi s-a apucat de săpat în albia râului, de unul singur. Când autorităţile i-au cerut actele necesare execuţiei, omul a început să dea din colţ în colţ.

Primarul oraşului Geoagiu, de care aparţine satul, habar nu avea însă de aceste lucrări.

Vasile Cărăguţ – primar oraş Geoagiu: „Probabil dânsul a găsit pe cineva să îl ajute să execute în regie proprie acea cale de acces către locuinţele de la Băcâia. Autorizaţie nu este nici într-un caz că ştiam!”.

Mai ales că pentru a executa lucrări în albia râurilor, este nevoie de avize şi studii prealabile efectuate de către specialiştii de la Sistemului de Gospodărire a Apelor Hunedoara.

Aurica Lasconi – director SGA Hunedoara: „Aceste avize se dau pe baza unei documentaţii întocmite de o entitate autorizată, de o firmă autorizată, se fac în condiţiile legii. Nu poţi să faci ce vrei pe Apele Române sau pe ape dacă nu ai documentele justificative!”.

Bărbatul riscă o amendă uriaşă

În urma lucrărilor, drumul de acces vechi urma să fie blocat, iar circulaţia s-ar fi realizat pe podul nou construit.Inspectorii Sistemului de Gospodărire a Apelor Hunedoara au sistat lucrările şi fac cercetări în acest caz. Bărbatul poate primi avertisment sau chiar o amendă uriaşă, de până la 85 de mii de lei.

citește mai mult AICI


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.