Un băiețel de șapte luni a murit la spital

rujeola 3

Un băiat de şapte luni a murit la spital, fiind vorba de o suspiciune de rujeolă, copilul fiind internat din cauza unei erupţii atipice. Acesta este cel de-al 31-lea posibil deces cauzat de rujeolă în România de la debutul epidemiei.

Băiatul în vârstă de 7 luni din oraşul Pecica a murit, în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, în data de 22 iunie, a anunţat, vineri, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Arad.

Copilul se afla pe lista unui medic de familie, dar nu fusese vaccinat pentru că nu împlinise încă 9 luni. Băieţelul mai avea doi fraţi cu vârste de 10 şi 11 ani.

Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până vineri este de 7.282, din care 30 de decese.

Astfel, opt decese au fost înregistrate în judeţul Timiş, cinci în judeţul Arad, şase în judeţul Dolj, trei în judeţul Caraş-Severin şi câte unul în Bihor, Cluj, Călăraşi, Satu Mare,Vaslui, Galaţi, Mureş şi Bucureşti.

Sursa: specialarad.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns