Un avion cargo s-a prăbușit în apropiere de orașul Kavala din nordul Greciei. Opt persoane au murit

Un avion cargo s-a prăbușit în apropiere de orașul Kavala din nordul Greciei

Un avion cargo cu opt persoane la bord s-a prăbușit în apropierea orașului Kavala, în nordul Greciei, sâmbătă seara târziu, au anunțat pompierii și televiziunea de stat, conform Reuters.

Televiziunea de stat ERT a relatat că aeronava era un Antonov An-12, deținut de o companie ucraineană, care zbura din Serbia spre Iordania. Pilotul solicitase o aterizare de urgență din cauza unei probleme la motor, dar semnalul aeronavei a fost pierdut.

Imaginile video încărcate pe ertnews.gr arată aeronava în flăcări care coboară rapid înainte de a se lovi de sol. Pompierii nu au putut confirma tipul de aeronavă, dar au declarat că există informații inițiale potrivit cărora la bord se aflau opt persoane.

15 pompieri și șapte mașini au intervenit pentru a stinge incendiul izbucnit după prăbușire. Mai mulți salvatori erau pe drum.

CITEȘTE ȘI: Dan Negru, îngrozit într-o stațiune celebră din Banat: „A ajuns pe mâna noastră și am făcut-o praf! Ăștia suntem!” VIDEO

Nu a fost clar care era încărcătura aeronavei, dar unitatea specială de răspuns la dezastre investighează, de asemenea, scena.

„Tratăm încărcătura ca pe un material periculos”, a declarat un oficial al pompierilor, conform Mediafax.

UPDATE: Opt persoane şi-au pierdut viaţa după ce avionul cargo ucrainean s-a prăbuşit în nordul Greciei. Aeronava Antonov An-12 decolase din oraşul sârb Niş şi se îndrepta spre Iordania.

Prăbuşirea a fost urmată de mai multe explozii puternice.

Autorităţile au cerut localnicilor să rămână în case, cu ferestrele închise, deoarece se crede că aparatul transporta materiale toxice, probabil muniţii. De altfel, doi pompieri care au participat la stingerea incendiilor provocate de accident au ajuns la spital, cu probleme respiratorii.

Din acest motiv, epava va fi examinată doar la lumina zilei, mai întâi de o dronă şi abia apoi de experţi pirotehnişti.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *