Un asteroid se apropie de Pământ în această toamnă. NASA a calculat care sunt riscurile să lovească planeta noastră

asteroid 2

Asteroidul care se va apropia de Pământ în această toamnă, la începutul lunii noiembrie, prezintă un risc de 0,41 la sută să lovească planeta, potrivit calculelor făcute de NASA.

CITEȘTE ȘI: La ce trebuie să fim atenți când cumpărăm măști și dezinfectanți: sunt sute de produse contrafăcute scoase la vânzare

Centrul pentru Studiul Corpurilor Apropiate de Pământ (CNEOS), din cadrul Laboratorului de Propulsie Jet (JPL) al NASA, a anunțat că obiectul ceresc, cunoscut sub numele de 2018VP1, ar urma să treacă pe lângă Pământ cu o zi înainte de alegerile prezidențiale din SUA, pe 2 noiembrie, potrivit Independent.

Agenția spațială a spus că există trei impacturi potențiale, dar, „pe baza a 21 de observații care au cuprins un interval de 12.968 zile”, nu crede că este posibil un impact direct.

2018VP1, care a fost identificat prima dată la Observatorul Palomar din California, în urmă cu doi ani, nu este considerat „un obiect cu potenţial periculos” din cauza dimensiunilor sale reduse, corpul ceresc având un diametru de 0,002 kilometri, potrivit NASA.

În cursul săptămânii trecute, un asteroid cu o lungime de trei până la şase metri a trecut la o distanţă de 2.950 de kilometri de Pământ, potrivit agenţiei spaţiale americane NASA, care a anunţat că este vorba despre cel mai apropiat asteroid observat vreodată în deplasare pe lângă planeta noastră.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Un asteroid se apropie de Pământ în această toamnă. NASA a calculat care sunt riscurile să lovească planeta noastră

  1. Un asteroid* de 2 metri. Cat un frigider. Daca intra in atmosfera va fi in Pacific si va arata ca si un foc de artificiu. Pacat ca nu exista un juramant Hipocrate in jurnalism.

Lasă un răspuns