Un an interesant la Consiliul Judeţean Timiş

consiliul judetean

Conducerea Consiliului Judeţean Timiş a prezentat ieri un bilanţ al anului care stă se încheie, unul „interesant şi cu multe împliniri”, aşa cum l-a definit preşedintele Călin Dobra.

CITEȘTE ȘI: Se face lumină la Gătaia

Trecând în revistă principalele borne ale lui 2019, este important că s-au semnat 15 contracte pe fonduri europene, în valoare totală de 88 de milioane de euro. Strategia judeţului a presupus prioritizarea anumitor domenii, unul dintre ele fiind sănătatea, care a beneficiat de mai multe proiecte.

Printre acestea se numără construirea unei noi maternităţi, cu o valoare de 65 de milioane de lei, bani provenind din fonduri europene. Tot din bugetul european s-au adus echipamente şi aparatură medicală pentru secţia de urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean. Unitatea sanitară menţionată a beneficiat şi de o sumă considerabilă de la Consiliul Judeţean Timiş, 20 de milioane de lei, bani acordaţi pentru reparaţii şi investiţii. Şi spitalele orăşeneşti au beneficiat de fonduri consistente, acordate în baza unei scheme de minimis.

Nu trebuie uitată nici modernizarea Clinicii de Mari Arşi, unde administraţia judeţeană a acordat 3,5 milioane de lei. Educaţia şi cultura au fost, de asemenea, domenii pe care s-a pus un accent deosebit, dovadă fiind proiectele derulate în acest sens. Astfel, a fost reabilitat Liceul Iris, cu o valoare a lucrărilor de opt milioane de lei, s-au alocat 10 milioane de lei pentru reabilitarea Conacului Mocioni, bani proveniţi din fonduri europene.

Sume importante au fost investite şi în infrastructura rutieră, unde s-au semnat trei contracte cu finanţare europeană. În acest domeniu s-a reuşit şi atragerea sumei de 150 de milioane de lei de la guvern pentru amenajarea a zece drumuri judeţene, pe o întindere de 60 de kilometri.

Preşedintele Călin Dobra a menţionat şi proiecte care nu făceau parte din activitatea clasică a CJT, referindu-se la Centrul de legume şi fructe de la Tomnatic, cu o valoare de șase milioane de euro, la bazinul de înot de la Jimbolia, de 2,8 milioane de euro, dar şi la proiectul noului stadion.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Un an interesant la Consiliul Judeţean Timiş

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *