Un act de curaj

curtea de apel timisoara

Cu prilejul prezentării raportului activității pe anul 2017, Curtea de Apel Timișoara a avut invitați membri din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, ai Înaltei Curți de Casație și Justiție și ai Inspecției Judiciare.

În ultimul moment, s-a aflat că nu va mai veni nimeni din cadrul Inspecției Judiciare, iar pe fondul declarației făcute joi seara de ministrul justiției, Tudorel Toader, dintre magistrații invitați de la instituțiile din Capitală, doar președintele Secției de contencios administrativ din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție, judecătorul Ionel Barbă, a avut curajul de a se prezenta în fața reprezentanților mass-media.

Alături de acesta, la conferința de presă organizată de conducerea Curții de Apel Timișoara la Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest a fost prezent și decanul unității de învățământ, Lucian Bercea.

”Curtea de Apel Timișoara este una dintre cele mai bine cotate curți din țară, având un indice de desființare a hotărârilor foarte bun (adică foarte mic – n.r.)”, a apreciat judecătorul ÎCCJ activitatea gazdei, ținând să precizeze că nu este doar o afirmație protocolară, pentru că așa se obișnuiește.

Ionel Barbă a salutat și unele măsuri implementate de conducerea Curții de Apel Timișoara, aceea de a se prelua dosare de la secția de contencios-administrativ – cea mai aglomerată, de către alte secții, afirmând că este un model care ar putea fi urmat și de alte instanțe din țară pentru degrevarea judecătorilor care activează pe acest palier.

În acest context, magistratul a precizat că există soluții și pentru degrevarea secției de contencios-administrativ din cadrul instituției pe care o reprezintă, cum ar fi, de exemplu, modificarea competenției materiale, propuneri făcute încă din anul 2014, însă acestea s-au plimbat de la o instituție la alta, fără nici un rezultat final. În ceea ce privește situația tensionată creată ca urmare a declarației ministrului justiției, nici unul dintre reprezentanții instituțiilor juridice, prezenți, ieri, la conferința de presă, nu a dorit să facă vreo o remarcă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *