ULTIMA ORĂ – Percheziții de amploare în București și Timișoara: Cea mai mare rețea de trafic de migranți, destructurată

diicot 2

Percheziţii în Timişoara şi Bucureşti pentru destructurarea unei reţele care se ocupa cu traficul de migranţi şi care numai în ultimele şase luni a încercat să scoată din ţară peste 150 de transfugi pe care îi transporta cu camioane, microbuze sau chiar cu maşini de taxi, conform news.ro.

Potrivit unor surse din cadrul anchetatorilor, peste 120 de poliţişti de frontieră, ofiţeri de la Crimă Organizată, jandarmi si procurori DIICOT de la Bucureşti au descins în această dimineaţă, concomitent, la 21 de adrese din Timişoara şi Bucureşti.

Printre acestea şi două firme de taxi din Timisoara care duceau transfugii până pe fâşia verde.

Gruparea acţiona pe ruta Siria – Turcia – Grecia – Bulgaria – România, iar migranţii aveau ca destinaţie ţări precum Germania, Franţa sau Marea Britanie. Un transport costa între 10.000 de euro şi 15.000 de euro.

Membrii grupării, mai susţin sursele citate, nu se cunoşteau între ei, iar plata nu se făcea în mod direct. Ca măsură de protecţie, banii erau lăsaţi în diferite locuri de unde erau mai apoi ridicaţi.

Numai în ultimele şase luni, poliţiştii de frontieră au depistat mai multe transporturi ilegale de migranţi, majoritatea în Vama Nădlac. Cei mai mulţi proveneau din Siria, Irak sau Bangladesh.

În urma percheziţiilor, mai multe persoane vor fi duse la audieri, la DIICOT Bucureşti. Vor fi cercetate pentru constituire de grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *