Ultima oră: Diplomat român, expulzat din Federația Rusă

moscova

Federaţia Rusă a declarat persona non grata pe adjunctul atașatului militar din cadrul Ambasadei României la Moscova, în reacţie la declararea persona non grata de către România, la 26 aprilie 2021, a lui Alexey Grishaev, confirmă Ministerul Afacerilor Externe.

„Ministerul Afacerilor Externe confirmă că Federaţia Rusă a declarat persona non grata pe adjunctul atașatului militar din cadrul Ambasadei României în Federaţia Rusă, în reacţie la declararea persona non grata de către România, la 26 aprilie 2021, a domnului Alexey Grishaev, adjunctul ataşatului militar din Ambasada Federaţiei Ruse la Bucureşti”, transmite Ministerul român al Afacerilor Externe.

MAE reaminteşte că decizia autorităţilor române a avut la bază activităţile şi acţiunile lui Alexey Grishaev, care au contravenit prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961.

CITEȘTE ȘI: „Copilărie fără reclame”. Procurorii îi cer lui Mark Zuckerberg să renunţe la Instagram Kids (video)

Alexey Grishaev, adjunct al atașatului militar în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, a fost declarat persona non grata pe teritoriul României.

Expulzarea lui Alexey Grishaev, adjunct al atașatului militar în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, nu are legătură directă cu tensiunile din zona Mării Negre, preciza președintele Klaus Iohannis.

(sursa: Mediafax)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *