Ulițe jalnice în loc de străzi civilizate, în zona zero a Timișoarei

trotuar5

Trotuarele de pe o serie de străzi din zona centrală a orașului de pe Bega au fost sparte și brăzdate de șanțuri în vara anului 2019.

În general, motivul a fost unul cât de poate de lăudabil: trecerea în subteran a cablurilor de televiziune și internet. Marea problemă este că, de aproape un an, porțiunile de străzi pe care pietonii și bicicliștii ar trebui să circule confortabil s-au transformat în niște ulițe prăpădite, pline de praf sau de noroi (în funcție de condițiile meteorologice), pe care au ajuns să crească nestingherite bălăriile.

Desigur, câteva străzi au avut parte de pavaj nou și au „trotuare superbe”, ca să cităm din întâiul stătător al urbei, dar de restul – aflate pesemne în afara traseului motororizat de zi cu zi al administratorilor orașului – nu-i pasă nimănui.

Orașului, cât mai mult praf

Am ales câteva exemple pentru a ilustra situația jalnică din buricul târgului. Pentru început vom menționa strada Piatra Craiului, brăzdată de șanțuri acoperite cu pietriș, de la Bulevardul Republicii spre Fântâna cu pești.

Mergând spre Piața 700, atrage atenția un șanț neacoperit în fața Clinicii de oftalmologie, precum și stația STPT din fața Spitalului Militar, aproape impracticabilă.

Călătorii au nevoie de multă vigilență pentru a nu-și rupe – Doamne-ferește! – oasele la urcarea sau coborârea din troleibuze, pentru că între bordurile noi și fostul asfalt din stație se găsesc adevărate șanțuri.

Ceva mai încolo, în stația de taxiuri din fața magazinului Bega, este necesară aceeași vigilență, ca să nu mai vorbim de șanțurile acoperite doar de un strat de pământ.

Bulevarde centrale, căutăm atenție

Bulevardul Revoluției este o altă victimă a lucrărilor desfășurate acum un an. Pavelele au rămas în stive lângă clădiri, iar peste șanțuri s-a înstăpânit uitarea. Oamenii circulă cu grijă, atenți să nu se împiedice sau să alunece.

Situația e și mai tristă pe strada Mihai Eminescu – cabluri, bălării, pavele lipsă – și dă o imagine de oraș părăsit, chiar lângă Direcția de evidența persoanei sau Liceul C.D. Loga.

Pe aceeași uliță, că stradă nu-i putem spune, neglijența continuă până spre Primăria Timișoara.

În jurul sediului central al municipalității, muncitorii de la SDM robotesc de zor, principala grijă fiind montarea de borduri noi, care vor fi urmate, probabil, de celebrele dale albe și gri, pentru trotuare minunate.

În caz că edilii au uitat, nu montarea noilor dale este importantă, ci confortul cetățenilor, care – mare minune! – îndrăznesc să circule prin centru și pe propriile picioare sau cu bicicletele.

Dacă altfel nu se poate, menționăm că pe aceleași trotuare uitate și degradate în ultimul hal se va circula pedestru, în curând, și spre secțiile de votare, iar electoratului s-ar putea să nu-i convină proiectul „Timișoara lucrului prost făcut, dar în forță”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

7 thoughts on “Ulițe jalnice în loc de străzi civilizate, în zona zero a Timișoarei

 1. Asa arata administratia Robu-decadere, mizerie, parasire, dezastru, dezinteres!
  Daca acum, cand se lupta sa fie primar pentru a treia oara, este in acest hal, imaginati-va cum va fi daca avem ghinionul a fie reales!
  Timisoara merita infinit mai mult, nu fanfaronada acestui psihopat, care arunca zeci de milioane de euro in falimentul numit COLTERM, sparge dar nu mai repara nimic, lucrarile facute sunt de calitate execrabila dar enorm de scumpe.
  Ce stie el?Sa bata din gura si sa se laude la nesfarsit, desi dupa 8 ANI ca primar, este plin de nerealizari, vina fiind mereu si mereu a altora!

 2. Votați Robu și veți afla că se poate și mai rău ! Nu vedeți că măscăriciul ăsta urăște Timișoara din adîncul sufletului său negru și în tot ce face încearcă să distrugă orașul ăsta, probabil vrea să-l facă să semene cu Bocsigul lui natal ! Dar noi ne dorim altceva, sau cel puțin așa ar trebui ! Acuși vin alegerile și mobilizați-vă să ieșim cît mai mulți la vot și să scăpăm Timișoara de cea mai mare năpastă care s-a abătut asupra noastră de la epidemia de ciumă din 1738 și care măcar a lăsat în urmă un monument frumos în Piața Unirii, nu ca molima R$obu care va lăsa în urmă monstruozitatea aia de furnicar dement ca să nu mai pomenesc și restul capodoperelor cu care a blagoslovit orașul !

 3. Realizări mărețe marca robbu:
  1. Înlocuirea pavajului de piatra cioplită cu aceeași piatră cioplită
  2. Umplerea piețelor pietonale cu statui bizare
  3. Asfaltări de străzi realizate haotic, cu distrugeri de arbori, spații verzi și trotuare
  4. Piste ciclabile trasate alandala, înguste, ilegale
  5. 3 morți : un tânăr la intrarea în Timișoara pe care a căzut poarta reabilitată, o doamnă ucisă pe trecerea de pietoni criminală de la Jiul și un biciclist aflat pe pista de bicicletă prost semnalizată
  6. Distrugeri de spații verzi în zonă centrală
  7. Lărgire pasaj Jiul cu erori de proiectare: culee prost proiectată, lipsă trotuar pe partea dinspre gară, cu mărirea poluării fonice și aerului
  8. Trotuare înclinate excesiv realizate în momente de sevraj, alb negru
  9. Pubele de 800 euro din import amplasate în număr ilogic de mare în raport cu suprafața disponibilă (capitol)
  10. Tramvaie reparate de mântuială
  11. Tramvaie noi achiziționate din Turcia
  12. Servicii de curățenie de mântuială

  1. Prietene, știi ceva, … ai dreptate dar eu aș mai adăuga, dacă tot ai lăsat lista deschisă, la risipa și disprețul față de banii publici pe care e plătit, încă chiar foarte bine, să îi administreze, vreo două amănunte care ți-au scăpat. Achiziția microbuzelor electrice înainte de a se interesa dacă există vreo posibilitate de a le pune în circulație în România, achiziția stației de purificare a aerului, cea mai mare aberație din cîte au apărut pe meleagurile astea, ca să nu mai vorbim de chioșcurile de termopan plutitoare care sînt la fel de utile orașului ca și o pereche de ghete de fotbal unuia fără picioare. Și pentru că vorbeai de tramvaie noi, pot să te întreb unde sînt ? Ca majoritatea realizărilor vopsitului, și astea sînt doar o poveste, cînd îl vom vedea pe primul, chiar turcesc fiind, mai vorbim de ele ! Ce aș mai putea spune despre cele mai aberante idei care puteau apărea doar dintr-o minte bolnavă, cum sînt podurile de la Jiul sau cel de la ILSA? Nici un om normal la cap nu putea să gîndească o asemenea inepție într-un oraș care nu are centură de ocolire, care nu a terminat încă de 10 ani o amărîtă de sală de sport și care mai are nevoie de 1.000 de lucruri importante ! În rest ai perfectă dreptate și sper să ne și mobilizăm la vot și să ne facem noă, tuturor, un bine și scăpăm Timișoara de boala rușinoasă, venerică și psihică, care se cheană Niciolaie Robu !

 4. Cel mai negru mandat , o administratie corupta , incompetenta si ” fudula” ! Un oras care a devenit incet , incet cel mai murdar , kitchos si neadministrat oras al Romaniei . Tot ce s-a facut s-a facut in bataie de joc, fara simtul raspunderii cu bani multi ( mult prea multi ) platiti de noi toti dar cheltuiti aiurea .Consider cel mai reprezentativ obiectiv construit in „epoca Robu ” animalutele preistorice din Piata Libertatii , care ne vor amintii de fapt in ce perioada ne-a adus in timp ” maretul conducator” .Timisoara capitala europeana ? din pacate asa NU !

 5. Asa primar, asa oras. niciodata nu o sa ne ridicam la nivelul Clujului. Avem un primar incompetent care stie doar sa darame garaje, sa taie cabluri sa……sa plece odata cest nesuferit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *