„Uitați-vă la comunitățile conduse de liberali. Așa trebuie condusă România”. Interviu cu Liliana Oneț, candidat PNL Timiș la Camera Deputaților

liliana onet

– Candidați în echipa PNL Timiș pentru Camera Deputaților, iar sloganul de campanie este „România Înainte”. Care este semnificația lui?

– „România Înainte” indică orientarea PNL spre progres. Pentru asta noi propunem oameni noi și curați în Parlamentul României și, mai ales, compentență. De asta am ales să îl sprijinim pe Dacian Cioloș pentru un nou mandat de premier.

„România Înainte” înseamnă dezvoltare. Dezvoltare națională care nu este, sub nici o formă, posibilă fără dezvoltarea comunităților locale. Iar comunitățile conduse de liberali oferă un exemplu bun despre ceea ce înțelegem noi prin acest principiu. Un exemplu este Sibiul condus si modernizat timp de 14 ani de Klaus Iohannis, dar și Timișoara, Oradea, Aradul sau Clujul. De ce nu ar fi aceste comunități un model pentru întreaga țară? Putem oricând compara aceste orașe cu dezastrul care este astăzi în Bucureștiul sufocat de PSD.

„România Înainte” înseamnă încurajarea muncii, a liberei inițiative și a funcției publice ocupate de oameni decenți și cu onoare. „România Înainte” înseamnă și transparență. Oamenii trebuie să știe ce decizii se iau și cum se iau. Ne dorim un sistem public care să dea seama atât în ceea ce privește debirocratizarea instituțiilor publice, cât și în ceea ce privește cheltuirea banului public. În acest sens, alături de Dacian Cioloș, PNL va continua debirocratizarea începută cu succes de actualul guvern. Nu în ultimul rând, „România Înainte” înseamnă o orientare pro-occidentală fără rezerve. Nu o să găsiți asta la PSD.

– Ce îi recomandă pe candidații PNL față de restul „ofertei” electorale ?

– Vă propun să faceți o comparație între listele noastre și cele ale PSD. La nivel național, două treimi dintre candidații noștri sunt noi. Un sfert dintre ei au sub 40 de ani. Cred că este echilibrul ideal între politică, entuziasm și competență.

Dar vorbim mai ales despre dorința de a face bine, de a da înapoi comunității. În Timiș, avem un parteneriat de lungă durată cu autoritățile locale. Strict pentru Timișoara, sprijinul primarului Nicolae Robu este esențial și împreună putem garanta realizarea proiectelor importante pentru oraș. Timișul va avea la București aliați cum n-a mai avut de multă vreme.

În PSD o să găsiți admiratori ai lui Victor Ponta și Ion Iliescu. Adversari ai DNA, ai Occidentului și ai prosperității. Oameni care răspund la comenzile lui Liviu Dragnea, un condamnat penal cu pretenții de a conduce guvernul României. Un vot pentru ei este un vot pentru a face România de rușine.

– Liberalii doresc „Banatul în frunte”. Care sunt proiectele pe care PNL le dorește în fruntea listei de priorități a viitorului guvern, după 11 decembrie, pentru județul Timiș ?

– Avem trei proiecte mari pentru județ: șoseaua ocolitoare sud a municipiului Timișoara, care este cel mai important proiect de infrastructură pentru județ; construirea unui spital regional de urgență pentru județ și vestul țării în Timișoara, pentru că îngrijirea sănătății la nivel european cere spitale noi, la standarde ridicate; pregătirea Timișoarei pentru 2021, când va fi Capitală Europeană a Culturii, PNL fiind cel mai puternic susținător al proiectului Timișoara – Capitală Culturală Europeană. Parlamentarii liberali vor sprijini Primăria Timișoarei pentru a obține fonduri naționale și europene, astfel încât proiectul să fie o reușită.

(P) Publicat la comanda PNL Timiș, Cod Mandatar Financiar: 11160004


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “„Uitați-vă la comunitățile conduse de liberali. Așa trebuie condusă România”. Interviu cu Liliana Oneț, candidat PNL Timiș la Camera Deputaților

  1. Ati copiat de la PSD, de la slogan pana la ideile de guvernare. Asta stiti si voi cand sunteti intrebati care sunt prioritatile Timisoarei in urmatorii ani, centura, atat va laudati cu asta si va asumati ca centura Timisoarei este inclusa in master plan, de parca ati avea vreun merit, centura trebuia facuta cu 10 ani in urma frumosilor adormiti, iar de cand e Robu primar a fost prea ocupat cu proiectele lui esuate gen ACS Poli, palmieri, semafoare si altele. (adica zeci de milioane de euro irositi) Daca o intrebam la Alina Goghiu unde este Parta sau Remetea, nici nu stie pe ce harta se afla, in schimb stie ca Timisoara este Capitala Culturala Europeana si ca in urmatorii ani se vor invarti aici sute de milioane de euro si nah… a venit si ea sa muste din ciolan… in rest, pamant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *