„Noi am fost mereu în mijlocul oamenilor, nu doar acum în perioada electorală”. Interviu cu Călin Dobra, candidat PSD Timiș la Camera Deputaților

– Domnule Dobra, constatăm că PSD Timiș a pornit în forță campania electorală, iar prima întâlnire cu cetățenii a fost la Lugoj, în prezența fostului premier Victor Ponta.

– Lugojul nu e doar leagănul social-democrației românești, ci și un reper la nivel național pentru PSD. Administrația noastră de aici, în frunte cu domnul primar Francisc Boldea, a început cu adevărat să modernizeze și să dezvolte orașul, după ani de stagnare.
dobra1

În acest context, prezența fostului prim-ministru Victor Ponta la Lugoj a fost una onorantă pentru județul nostru, alături de noi fiind și președintele Consiliului Județean Timiș, Sorin Grindeanu, fost ministru în guvernul Ponta.

Timișenii nu au uitat – așa cum cred unii – că fostul guvern Ponta a luat măsuri economice foarte bune și inteligente, care apoi au permis reîntregirea salariilor, a pensiilor, redeschiderea unor spitale și unități din domeniul sanitar. Să ne amintim că România și-a plătit datoriile către FMI și nu mai trebuia să se împrumute, în timpul guvernării PSD. Dar… ceea ce a urmat știm cu toții. Consider că e timpul să revenim la lucrurile cu adevărat importante pentru români și să depășim manipularea de zi cu zi. Guvernarea PSD a fost un succes real, iar cetățenii au simțit concret că țara a fost readusă în echilibru economic și social.

– Am văzut că atât dumneavoastră, cât și ceilalți candidați ai PSD, participați la numeroase întâlniri cu cetățenii.

– Noi, spre deosebire de cei care își fac campanie doar pe Facebook, am fost mereu în mijlocul oamenilor, nu doar acum în perioada electorală. Sigur că există o intensificare a acțiunilor publice în campanie, când putem merge în echipă din localitate în localitate pentru a le prezenta oamenilor programul nostru de guvernare.

dobra2
E un demers firesc și normal, pentru că noi avem ce să discutăm cu timișenii. Cunoaștem problemele și realitățile de aici și avem și soluții pentru acestea. Pe de altă parte, programul cu care partidul nostru vine în fața oamenilor este unul realizabil, măsurabil, cu date și elemente concrete. Avem câteva materiale electorale video în care explicăm, simplu și direct, cum vrem să relansăm industria românească, ce propunem pentru ca tinerii să rămână în țară, cum vrem să majorăm etapizat pensiile și să acordăm beneficii bunicilor acestei țări, cum se poate deschide o firmă nouă…

– Am observat ca adversarii politici nu au un program pe care să îl prezinte alegătorilor, campania lor rezumându-se doar la a ataca verbal membrii PSD. Cum comentați?

– Până acum nu am văzut vreo idee, vreun program din partea PNL Timiș. Din păcate, adversarii noștri, cei de la PNL, dovedesc și acum că rămân adversari ai românilor.
dobra3

Nu au program de guvernare, despre echipă nici nu poate fi vorba, singurul element de campanie folosit de aceștia e legat de atacul la PSD. O țară nu poate fi guvernată de partide care doar atacă, nu au viziune, nici oameni cu care să guverneze, ci doar interese de moment. Am mai spus și în perioada preelectorală că PNL Timiș a dat o palmă pe obrazul electoratului de dreapta din județ, prin modul în care a alcătuit lista de candidați.

PNL are și a avut în județ oameni valoroși, am fost parteneri în cadrul USL o perioadă și știu acest lucru. Sunt mulți primari liberali care au o bună relație cu mine încă din perioada în care am fost vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș. Și acum am un contact bun cu acești oameni care mă sună și îmi spun că nu se simt deloc reprezentați de echipa județeană a PNL, de candidații lor.
dobra4

Îi asigur pe toți primarii, nu doar ai PNL, că noi vom reprezenta Timișul și comunitățile de aici indiferent de culoarea politică a primarului. Dacă vrem să ne modernizăm și să ne dezvoltăm ca județ trebuie să fim uniți și să conclucrăm la marile proiecte pe care CJT vrea să le deruleze. În concluzie, nu vreau să comentez prea mult ce fac candidații PNL pentru că nimeni nu pare interesat de aceștia. Am văzut multă apatie în imaginile pe care le postează candidații lor pe Facebook, săli goale, foști pedeliști controversați în spatele candidaților. Mă opresc aici…

– Ce indică sondajele de opinie în acest moment?

– Este evident că PSD, la fel ca și până la startul campaniei, e primul partid în toate cercetările sociologice. Noi, însă, nu suntem foarte preocupați de aceste sondaje, pentru că avem un contact zilnic direct cu cetățenii. Oamenii sunt barometrul după care ne ghidăm.

Timișenii sunt oameni deschiși, maturi din punct de vedere politic și știu cine a guvernat în interesul României și cine nu. Sigur că acceptăm și critica și observațiile venite de la cetățeni, pentru că noi suntem cei care îi vom reprezenta în următorii patru ani.

La fel ca la alegerile locale, eu am convingerea că timișenii vor urmări inclusiv cum ducem această campanie electorală, ce propuneri avem, ce program și probabil că cei mai mulți dintre ei ne vor acorda încrederea. (P)

Comandat de PSD Timis. Executat de SC TIMPRESS SA. Cod mandatar financiar: 11160007.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

7 thoughts on “„Noi am fost mereu în mijlocul oamenilor, nu doar acum în perioada electorală”. Interviu cu Călin Dobra, candidat PSD Timiș la Camera Deputaților

 1. VRAJEALA DE 2 LEI. PE CINE MAI CREDETI CA PROSTITI CU MINCIUNILE ASTEA …CU PSD LA GUVERNARE NE INTOARCEM IN ANII 90 AI TOVARASULUI ILIESCU…SUNTETI UN PARTID CARE ARE IN FRUNTE UN INFRACTOR, PE DRAGNEA SI CARE MAI ARE DOSARE PE ROL…

  1. Iti spun eu o vrajala de 2 lei, care s-a dovedit a fi vrajala pe bune. La finalul lui august, Alina Gorghiu şi PNL promiteau că vor dubla salariile medicilor încă de la începutul guvernării şi vor creşte salariile funcţionarilor publici cu 22% în 2017. Multe promisiuni. Acum? voteaza impotriva. PSD, au spus ca maresc salariile si scot 100+ taxe si se intampla pe bune. Trage si tu concluzia, cine vine cu vrajeli?

   1. Majorarea salariilor functionarilor publici…? Doar in Romania unul din trei angajati lucreaza la Stat. Nu ati vrea mai intai performanta in administratia publica si apoi salarii marite? Pe bune? 1,2 milioane de oameni lucreaza la Stat!!! Nu ar fi necesara o reforma in administratie. De ce sa tin eu functionari publici incompetenti care muta o hartie de ici colo. Maxim 800 mii functionari publici, cu salarii decente! Iarasi doriti promisiuni si pomeni electorale , nu o constructie serioasa pe termen mediu si luing. Asta stie sa faca PSD , sa dea pomeni si asistati sociale. Romania trebuie reconstruita, de aia nu merge bine. Judetele PSD, gen Teleorman, Dolj, Olt, Gorj, Giurgiu, sunt judete tinute in spate, de Ilfov, Timis, Cluj, Brasov… ASYA E ROMANIA CONDUSA DE PSD: POMENI ELECTORALE SI MULTA, MULTA VRAJEALA.

    1. In opinia ta, ar fi trebuit concediati 400 mii de functionari publici? Esti mult mult mult dincolo de ideile PDL-iste din urma cu cativa ani cand au taiat salariile.

 2. Lugojul nu e doar leagănul social-democrației românești, ci și un reper la nivel național pentru PSD – Declaratie SHOK marca C.D.
  Pai mai Caline, tu chiar vrei sa te pui rau cu Dragnea … si pe bune LUGOJUL?!?!
  Hai PA.

 3. Niste mincinosi ,sa bagat si Puie Monta intre ei ptr a da bine,nu au facut nic ptr urbe ,o sa facem,o sa dregem,o sa va dam,si uite asa v-am prostit iar pe 4 ani,un PSD comunistoid care urmaresc interesul de grup contracte cu dedicatie si cetateanul ramine cu okii-n soare cind e cind nu e se uita intre picioare si zice asta am primit.

Lasă un răspuns