UE a închis spațiul aerian pentru avioanele rusești

UE a închis spațiul aerian pentru avioanele rusești

După ce Vladimir Putin a decis invadarea Ucrainei, avioanele rusești nu mai pot zbura aproape nicăieri în spațiul aerian occidental, arată o sinteză BBC. Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a anunțat duminică seară că UE a închis spațiul aerian pentru Rusia, atât pentru companiile rusești, cât și pentru avioanele private ale oligarhilor.

”Vom închide spațiul aerian al Uniunii Europene pentru avioanele rusești”, a anunțat președintele Comisiei Europene, von der Leyen, duminică seară. Măsura vizează atât avioanele private, cât și companiile comerciale.

Companiile aeriene ruse se confruntă cu un blocaj aproape total al spațiului aerian din Occident, scrie BBC. Una câte una, țările europene au declarat că își închid spațiul aerian, timp de trei luni, inclusiv Germania. Avioanele rusești au acum puține opțiuni de rută pentru călătoriile spre vest. Panourile de plecare de pe aeroporturile Domodedovo și Sheremetyevo din Moscova au indicat duminică zeci de anulări, inclusiv zboruri către Paris, Viena și Kaliningrad, relatează BBC.

Compania rusă S7 Airlines a declarat pe Facebook că va anula zborurile către multe dintre destinațiile sale europene până cel puțin pe 13 martie. Aeroflot, cea mai mare companie aeriană a Rusiei, a declarat că își va anula serviciile către Letonia și România până pe cel puțin pe 26 martie, iar cursele sale către Praga și Varșovia până pe 28 martie.

CITEȘTE ȘI: Proteste masive la Berlin faţă de războiul lansat de Vladimir Putin împotriva Ucrainei

Rusia a răspuns și ea cu sancțiuni în oglindă pentru țările care îi interzic zborurile. Avioanele deținute de Rusia, inclusiv avioanele private, nu mai pot pătrunde în spațiul aerian din statele baltice, Polonia, Cehia, Bulgaria, România și Slovenia. Avioanele rusești au fost, de asemenea, interzise în spațiul aerian britanic, conform observatornews.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *