Twitter a pierdut 2.5 miliarde de euro, după ce l-a blocat pe Donald Trump

trump 4

Twitter a pierdut aproximativ 2.5 miliarde de dolari după ce reprezentanții companiei au decis blocarea contului președintelui american Donald Trump, în urma protestelor violente de la Capitoliu. Acțiunile au scăzut în cursul zilei de luni cu peste 6 procente.

Declinul Twitter are loc după ce unii republicani au criticat platforma, ca urmare a decizie de blocare a președintelui în funcție Donald Trump. De altfel, mulți susținători au președintelui a decis să migreze către platforma alternativă Parler, între timp scoasă din magazinele Apple Store și Google Play și lăsată fără servere de către Amazon.

„Trump are un număr de urmăritori foarte mare şi foarte loiali, iar mulţi dintre ei vor pleca dacă Trump nu va mai putea să posteze”, a explicat Andrea Cicione, director de strategie la firma de brokeraj TS Lombard.

Și Facebook a luat a luat o măsură similară împotriva preşedintelui în funcție, în urma violenţelor care au avut loc săptămâna trecută la Capitol Hill. Donald Trump a fost lăsat, practic, fără o voce în cele mai populare platforme online – Facebook, Instagram și Twitter. „Considerăm că riscurile de a îi permite președintelui să continue să folosească serviciul nostru în această perioadă sunt pur și simplu prea mari”, explica Mark Zuckerberg, CEO Facebook.

De altfel, declinul acţiunilor Twitter, care în timpul tranzacţiilor a atins 12%, a fost mai accentuat decât cel consemnat de alte companii. Titlurile Facebook au coborât cu aproape 3%, iar cele ale grupului Alphabet, proprietarul Google, cu 1,5%.

Twitter a anunţat vineri că suspendă contul preşedintelui Trump din cauza riscului producerii altor violenţe. A fost pentru prima oară când compania a suspendat contul unui şef de stat, iar măsura a fost însoţită de suspendarea conturilor unor fani ai preşedintelui.

Donald Trump ar putea deveni primul lider din istoria Statelor Unite supus unei proceduri de demitere de două ori. În cursul zilei de luni Partidul Democrat a introdus un act de inculpare a sa.

În paralel, democraţii, care deţin majoritatea în camera inferioară a Congresului, au prezentat o altă rezoluţie, prin care îi cer vicepreşedintelui american Mike Pence să-l demită pe Donald Trump din funcţie, invocând al 25-lea Amendament al Constituţiei americane.

Un republican s-a opus adoptării imediate a acestei rezoluţii, în unanimitate. Un vot în sesiune plenară urmează să aibă loc marţi.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Twitter a pierdut 2.5 miliarde de euro, după ce l-a blocat pe Donald Trump

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *