Turiștii din Sevilla, buni de plată! Apare o nouă taxă pentru vizitatori. ”Ne distruge orașul”/ ”Ascultați oamenii, nu hotelierii”

Turiștii din Sevilla, buni de plată! Apare o nouă taxă pentru vizitatori. ”Ne distruge orașul”/ ”Ascultați oamenii, nu hotelierii”

Turiștii din Sevilla, buni de plată! Apare o nouă taxă pentru vizitatori. ”Ne distruge orașul”/ ”Ascultați oamenii, nu hotelierii”.

Turiștii care vizitează orașul Sevilla din sudul Spaniei ar putea fi nevoiți în curând să plătească o taxă pentru a explora Plaza de Espana, a declarat primăria, ca parte a planurilor de a controla supraîncărcarea turistică în spațiul public deschis.

„Plănuim să închidem Plaza de Espana și să taxăm turiștii care să finanțeze conservarea acesteia și să îi asigure siguranța”, a scris primarul Jose Luis Sanz într-o postare pe platforma socială X, însoțită de un videoclip care arată gresie lipsă, fațade deteriorate și vânzători stradali, conform Reuters și dcnews.

Plaza face parte dintr-un complex construit pentru Expoziția Ibero-Americană din 1929, care a fost conceput pentru a reflecta spaniolitatea în arhitectura și decorațiunile sale cu gresie.

Mii de oameni din toată lumea o vizitează zilnic, în trăsuri trase de cai sau pe jos.

CITEȘTE ȘI: Paul McCartney dezvăluie semnificația ascunsă din spatele versurilor piesei „Yesterday”

Structura a servit drept platou pentru filmul din 1999 „Amenințarea fantomă” Star Wars și este, de asemenea, un punct cheie al vieții culturale din Sevilla, găzduind concerte, piese de teatru și prezentări de modă.

Deși Sanz a precizat că locuitorii vor avea în continuare acces gratuit, mulți utilizatori X, inclusiv cei din Sevilla, s-au grăbit să critice planul.

„O taxă de turism pentru TOȚI vizitatorii provoacă mai puține dezbateri și generează mai multe venituri. Ascultați oamenii, nu hotelierii”, a scris un utilizator.

Un altul a adăugat: ”Ceea ce vor oamenii de la voi este o taxă de turism și o reglementare generală a turismului de masă care ne distruge orașul”.

Cu peste trei milioane de turişti pe an şi o populaţie de 700.000 de locuitori, Sevilla este al treilea cel mai vizitat oraş din Spania, care, la rândul său, este una dintre cele mai vizitate ţări din lume, turismul reprezentând 13% din PIB.

Multe orașe se luptă să găsească echilibrul între turismul atât de necesar și menținerea atractivității lor pentru rezidenți.

Orașul lagunar al Italiei, Veneția, va introduce o taxă de probă din aprilie pentru a limita numărul de călători de o zi.

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *