Turiștii au furat 6 tone de nisip, în 2021, de pe plajele din Sardinia

sardinia

Sectorul turistic a căpătat un nou aplomb în această vară, însă același lucru s-a întâmplat și cu furtul de nisip și scoici de pe plajele protejate din Sardinia, potrivit organizațiilor de mediu. Activiștii estimează că de pe plajele insulei au fost luate cel puțin șase tone de nisip numai în 2021 și pun situația în special pe seama vizitatorilor străini, transmite thelocal.it.

Plajele din Sardinia, în pericol din cauza turiștilor care fură nisip

Este ilegal să iei nisip, scoici sau pietricele de pe plajele Sardiniei, în condițiile în care acestea au fost încadrate pe lista resurselor protejate în anul 2017. Persoanele care încalcă regula riscă amenzi cuprinse între 500 și 3.000 de euro, însă acestea pot fi trimise chiar și la închisoare dacă se depășește o anumită cantitate.

CITEȘTE ȘI: Un câine dispărut de un an a fost găsit la 60 de kilometri de casă de agenți ai Poliției Animalelor

Chiar și așa, mulți turiști par să nu fi înțeles mesajul autorităților – odată cu revenirea turiștilor internaționali, furtul de nisip și amenzile aplicate în consecință au crescut din nou vertiginos.

Numai în iulie autoritățile de la Aeroportul Alghero din Sardinia au confiscat 1,4 kilograme de nisip luat de pe plajele insulei, conform agenției de presă Ansa.

În cadrul verificărilor respective, autoritățile au găsit la pasageri sticle de plastic pline de nisip, 743 de pietricele, 43 de scoici, dar și o rocă de 1,2 kg.Poliția spune că toți pasagerii prinși cu suveniruri ilegale au fost amendați.

Activiștii susține că vina le aparține turiștilor străini, care în general „nu au cu adevărat un motiv” pentru a face astfel de gesturi.

„Poate pentru a stârni invidia prietenilor și a rudelor sau pentru a recrea senzația unei vacanțe în sufrageriile lor”, a scris grupul de mediu „Sardinia rubata e drepredata” (Sardinia furată și jefuită), pe Facebook.

În cazuri ceva mai rare, furtul pare să fie motivat de profit – presa italiană relatează că există „colecționari” care cumpără pe online pungi cu nisip de pe plajele protejate din Sardinia.

Organizațiile de mediu avertizează că furtul de nisip ar putea duce la un moment dat chiar și la dispariția plajelor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *