Turismul timişean intră în „plin sezon”

dobra turism

Potenţialul turistic al judeţului Timiş începe să fie pus în valoare, zestrea de care dispune această zonă fiind promovată la manifestări de anvergură.

Asociaţia pentru Dezvoltarea şi Promovarea Turismului în Timiş a participat recent la două evenimente de profil, prima dintre ele desfăşurându-se în afara graniţelor ţării.

Este vorba de „Salon de Vacances” din Bruxelles, un renumit târg internaţional de turism, unde a fost invitat şi maestrul caricaturist Ştefan Popa POPA S, o personalitate foarte îndrăgită în zona respectivă.

A avut loc o degustare de vinuri, iar vizitatorii au fost serviţi cu bucate tradiţionale, evenimentul urmărind promovarea specificului fiecărei regiuni prezente.

Asociaţia a participat şi la Târgul de Turism din Bucureşti, în cadrul standului asociaţiei fiind prezenţi reprezentanţi ai primăriilor din Timişoara, Buziaş, Margina, precum şi ai Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021.

„Banatul pe tavă” a fost tema aleasă, oferindu-se o listă a restaurantelor şvăbeşti şi sârbeşti, dar şi a unităţilor de cazare, precum şi o prezentare a ofertelor turistice din oraş, judeţ şi regiune.

La ambele evenimente a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, semn că promovarea turismului se bucură de susţinere din partea administraţiei judeţene. „Astfel de manifestări nu au doar rolul de a promova potenţialul judeţului, ci şi de a impune o marcă a turismului judeţean.

În acest sens, realizăm şi Strategia turistică a judeţului Timiş, în perioada următoare fiind preconizate două şedinţe de consultări publice.

Mai avem în derulare un proiect transfrontalier cu fonduri europene Eco Timiş, unde am atras peste 200.000 de euro, în cadrul căruia vom amenaja malurile Timişului, vom sistematiza diverse trasee pentru biciclete şi vom achiziţiona mobilier şi ambarcaţiuni de agrement”, a declarat Mihai Ritivoiu, preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului în Timiş.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *