Tur ghidat de activare culturală, la Kunsthalle Bega din Timişoara

Tur ghidat de activare culturală, la Kunsthalle Bega din Timişoara

Vineri, 11 iunie, în intervalul orar 17-18, la Kunsthalle Bega din Timişoara va avea loc un tur ghidat de activare culturală prin expoziția PULS 20, susţinut de Simona Vilău şi Adriana Oprea, muzeografi la MNAC București, evenimentul fiind dedicat artiștilor, studenților, educatorilor culturali, dar şi și tuturor celor interesați.

În aceeaşi seară, de la ora 18 la 19, Irina Cangeopol, educator muzeal la MNAC, va prezenta un workshop interesant.

Participanţii la tururile ghidate în expoziția PULS 20, care prezintă o parte a lucrărilor intrate în colecția permanentă a Muzeului Național de Artă Contemporană în urma sesiunii de noi achiziții de opere de artă din anul 2020, vor afla cu acest prilej cum se poate ”citi” o colecţie.

Simona Vilău și Adriana Oprea, muzeografi la MNAC, propun două incursiuni în dinamica recentă a lumii artei românești, adresate studenților la arte și publicului curios. În timpul întâlnirilor, un artist și un critic de artă vor purta un dialog – deschis participării tuturor celor prezenți – despre modurile neașteptate în care colecția MNAC oglindește realitățile și metamorfozele istorice ale artei contemporane românești.

”Jurnal de lucru cu copiii prin artă”, pornind de la o colecție muzeală sau de la întreaga operă a unui artist, cu Irina Cangeopol, se referă la prezentarea unor proiecte de educație culturală prin arte vizuale.
Irina Cangeopol este artist, profesor de artă și specialist în educație culturală prin arte vizuale, cu experiență în proiecte și programe destinate copiilor de toate vârstele. A coordonat proiectul de educație prin artă „Mișcare și culoare”, laureat al Galei Societății Civile 2018, la secțiunea Artă și Cultură.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns