Tupeu de viceprimar: ”Nu există nici un dosar la DNA. Au ridicat o filmare și atât. Sunt doar opinii și  supoziții”. Fritz i-ar fi cerut demisia lui Lațcău

Tupeu de viceprimar: ”Nu există nici un dosar la DNA. Au ridicat o filmare și atât. Sunt doar opinii și supoziții”. Fritz i-ar fi cerut demisia lui Lațcău

Tupeu de viceprimar: ”Nu există nici un dosar la DNA. Au ridicat o filmare și atât. Sunt doar opinii și  supoziții”. Fritz i-ar fi cerut demisia lui Lațcău

Orice se poate spune despre viceprimarul Ruben Lațcău, dar nu și că îi lipsește tupeul. El a convocat o conferință de presă la sediul USR Timiș pe tema Colterm, adică exact acolo unde îl frige cel mai tare, ținând cont doar de descinderea făcută în biroul său de procurorii DNA și de raportul Curii de Conturi, unde numele lui Lațcău este prezentat în contextul amenzilor de peste 170 de milioane de lei primate de Colterm, pentru care se cere anchetă penală.

CITEȘTE ȘI: Centrul Timișoarei, închis circulației în perioada 15-18 septembrie

Viceprimarul a fost întrebat dacă își va da demisia din funcție în cazul în care i se va schimba încadrarea juridică, procurorii efectuând, deocamdată, o anchetă „in rem”.

Răspunsul său a arătat că l-a lovit amnezia: ”Ce dosar? Nu există nici un dosar la DNA. DNA a ridicat o filmare și atât”.

După doar câteva secunde, Lațcău și-a revenit brusc din amnezie și a început să vorbească despre un dosar in rem, despre care spusese mai înainte că nu există. ”E un dosar in rem, dar  aștept să se ajungă într-o zonă unde nu sunt doar opinii și supoziții”.

Ruben Lațcău a negat că Dominic Fritz i-ar fi cerut demisia în urma scandalului provocat de descinderea DNA, așa cum se vehiculează în unele cercuri: ”Nu mi s-a cerut demisia”.

Cu același tupeu a reacționat și la întrebarea privind raportul Curții de Conturi, care cere anchetă penală pentru amenzile primate de Colterm: ”Nu vreau să vorbesc despre asta, dar vreau să vă spun despre alt dosar mai interesant de la Colterm”, a răspuns Ruben Lațcău, cu intenția vădită de a deturna întrebarea.

Numai că nici despre acel dosar nu a mai vorbit, limitându-se la a spune câteva cuvinte, scopul fiind doar ca să scape de întrebările care-l dezavantajau.

Iată comunicatul DNA după descinderea din biroul lui Lațcău din 8 aprilie:

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție.

În cursul zilei de 08 aprilie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare la sediul unei instituții publice situate în municipiul Timișoara. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”.

La fel, redăm ce se susține,  printre altele, în raportul Curții de Conturi, unde se cere anchetă penală:

”Având în vedere evenimentele ulterioare, concluzionăm că asigurarea dată de viceprimarul Ruben Lațcău, în calitate de președinte AGA, în cadrul ședinței din data de 25.03.2021, cu privire la achiziționarea de certificate de gaze cu efect de seră, nu a fost susținută în realitate  de acțiuni concrete luate de administrația municipiului Timișoara respectiv de CLT COLTERM SA”.

Astea sunt, însă, în viziunea viceprimarului Timișoarei, doar opinii și supoziții, la fel cum și procurorii DNA au ridicat o filmare doar pentru că se plictiseau în weekend.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *