Tunurile pe arbitri >> Timişoara Saracens – CSM Bucureşti 6-11 (3-8)

„Bravo, Vlăduţ! Ai mai câştigat un meci!”, a strigat un spectator din tribuna stadionului „Gheorghe Răşcanu”, ironizând prestaţia de vineri a „centralului” Vlad Iordăchescu, delegat la meciul de campionat dintre Timişoara Saracens şi CSM Bucureşti, câştigat de echipa din capitală cu scorul de 11-6 (8-3).

Cel anchetat de forurile internaţionale pentru modul în care a condus partida Belgia – Spania a avut câteva decizii controversate şi în duelul desfăşurat în cartierul Ronaţ. Cea mai gravă a fost nevalidarea unei lovituri de pedeapsă la care s-a văzut clar că balonul a trecut printre buturi. Faza s-a petrecut în prima repriză.

Meciul a fost unul cu multe durităţi. Eugen Căpăţână şi Kevin Luiters au părăsit terenul accidentaţi, ultimul fiind transportat la spital în urma probleme medicale la coaste.

„Până în prezent, Timişoara nu a vorbit despre arbitraj, dar este momentul să o facă acum! Vlad Iordăchescu a arătat de ce a trebuit să fie escortat de pe teren la meciul Belgia – Spania, şi-a arătat şi la Timişoara clasa de arbitru internaţional. Cred că face de ruşine rugby-ul românesc. A fost o greşeală fundamentală a federaţiei delegarea sa la acest meci având în vedere că el se află într-o investigaţie a Rugby Europe şi Rugby World. Nu ştim dacă este în deplinătatea potenţialului său, a fost o greşeală delegarea sa la un asemenea derby. Considerăm că a fost o viciere de rezultat şi că ar trebui suspendată toată brigada de arbitri. Dacă arbitrii conduc rugby-ul românesc, s-ar putea ca în sezonul următor să rămână doar trei-patru echipe în prima ligă! Îi reproşez neacordarea celor trei puncte, managementul foarte defectuos al grămezilor în care pilierul lor a împins tot meciul, neacordarea unui cartonaş, galben sau roşu, la jucătorul lor care a avut o intrare întârziată. A demonstrat încă o dată că la Belgia – Spania a câştigat cine trebuia. În ceea ce ne priveşte, avem de câştigat un campionat şi asta vom face!”, a răbufnit la final vicepreşedintele clubului bănăţean, Duşan Filipaş.

Timişoara Saracens: 1. Gigi Militaru, 2. Eugen Căpăţână, 3. Horaţiu Pungea, 4. Valentin Popârlan, 5. Marian Drenceanu (căpitan), 6. Marian Sabău, 7. Vasile Rus, 8. Mike Stewart, 9. Kevin Luiters, 10. Jack Umaga, 11. Fonovai Tangimana, 12. John Leiatua, 13. Tevita Manumua, 14. Marius Simionescu, 15. Cătălin Fercu. Rezerve: 16. Andrei Rădoi, 17. Ionel Badiu, 18. Mesake Doge, 19. Lucian Mureşan, 20. Dorin Lazăr, 21. Vlăduţ Popa, 22. Luke Samoa, 23. Stephen Shennan.

Sursa foto: facebook.com/rugbytimisoara


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns