Trupa The Rolling Stones a început turneul aniversar din Europa cu un concert la Madrid

the rolling stones

Trupa britanică The Rolling Stones a susţinut miercuri seară la Madrid un concert marcat de dinamism şi nostalgie, pentru regretatul său toboşar Charlie Watts, ce a deschis turneul din Europa organizat cu ocazia celei de-a 60-a aniversări a grupului britanic.

Aproximativ 53.000 de spectatori reuniţi pe stadionul Wanda Metropolitano au ţipat de încântare în care au păşit pe scenă membrii din componenţa originală a formaţiei – solistul Mick Jagger, în vârstă de 78 de ani, şi chitariştii Keith Richards, în vârstă de 78 de ani, şi Ronnie Wood, care a împlinit miercuri vârsta de 75 de ani.

Lor li s-a alăturat toboşarul Steve Jordan cu ocazia acestui turneu, intitulat „SIXTY”. Charlie Watts, care a fost inclus în trupă în 1963, a murit anul trecut la vârsta de 80 de ani.

„Hola Madrid!”, a strigat pe scenă Mick Jagger în faţa unui public extrem de zgomotos după ce formaţia britanică a deschis concertul cu piesa „Street Fighting Man”, în timpul căreia solistul grupului a executat unele dintre mişcările sale de dans legendare.

CITEȘTE ȘI: Angela Merkel rupe tăcerea. Prima reacție în care vorbește despre invazia Rusiei în Ucraina

Chiar înainte de primul cântec, imagini cu Charlie Watts au fost difuzate pe ecrane uriaşe montate pe scenă, iar membrii formaţiei i-au adus un omagiu emoţionant fostului lor coleg de trupă.
„Acesta este primul nostru turneu european fără Charlie, ne este foarte dor de el”, a declarat Mick Jagger în limba spaniolă, înainte să interpreteze piesa „Sad, Sad, Sad”, în faţa unui public extrem de emoţionat.

„Trupa i-a dedicat acest concert lui Charlie”, a declarat designerul de spectacole Patrick Woodroffe, care lucrează de patru decenii cu The Rolling Stones. „O anumită perioadă de timp a trecut de la moartea lui, ne este foarte dor de el, râdem amintindu-ne de glumele lui, vorbim mult despre el şi acesta este felul nostru de a-i celebra viaţa, în loc să plângem”, a adăugat el.

După 17 cântece, trupa The Rolling Stones a părăsit scena, însă a revenit după câteva momente, în urma aplauzelor insistente ale spectatorilor din Madrid.

Formaţia britanică a interpretat apoi cântecul „Gimme Shelter”, în timp ce steagul Ucrainei şi înregistrări cu oraşe ucrainene bombardate au fost difuzate pe monitoare, ca o declaraţie publică împotriva războiului.
După un spectacol de două ore, fanii trupei The Rolling Stones, purtând tricouri cu logoul grupului britanic, au părăsit stadionul cântând versurile piesei „Satisfaction”.

În cadrul acestui turneu european ce include 14 concerte, formaţia britanică va cânta pe stadioane din 10 ţări, inclusiv în Marea Britanie, conform agerpres.ro.

The Rolling Stones va cânta duminică la Munchen şi va susţine apoi concerte în alte mari oraşe europene, precum Liverpool, Amsterdam, Berna, Milano, Londra, Bruxelles, Viena, Paris şi Stockholm.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns