Trupa de peneliști integri care s-a aflat la butoanele Primăriei Timișoara a lăsat în urmă un prejudiciu de 32 de milioane de euro

Primăria începe plata dobânzilor și a ratelor pe obligațiunile municipale

Zilele trecute, într-un comunicat ce mustea de ipocrizie și neasumat de nici o persoană cu nume, prenume și funcție, ci doar de Biroul de Presă PNL Timiș, jurnaliștilor locali li se transmitea că “haita de useriști cu cazier blochează încă o instituție”.

Pasămite, două persoane dintre cele nominalizate de către USR Timiș pentru ocuparea unor locuri în Consiliul de Administrație al Societății de Transport Public Timișoara au cazier fiscal, fiind așadar “doi cetățeni dovediți că au săvârșit fapte care contravin disciplinei financiare”.

Plini de înțelepciune populară, curajoșii anonimi care au emis respectivul comunicat de presă trăgeau concluzia că “USR Timiș a trimis lupul să păzească oile”.

Așa cum spuneam la început, distinșii justițiari peneliști dau pe dinafară de ipocrizie, astfel că ne-am gândit să le amintim și noi un proverb – “Râde ciob de oală spartă” -, căruia să-i atașăm și un bilanț sugestiv.

Și anume bilanțul prejudiciilor constatate de auditorii Curții de Conturi a României (CCR) în ultimii zece ani, la nivelul Primăriei Timișoara.

La solicitarea activistului civic Lucian Mugur Șerdean, CCR i-a transmis acestuia un tabel cu prejudiciile constatate în perioada 2012-2021, defalcate pe fiecare an și împărțite în mai multe categorii.

conturi serdean

Astfel, din 2012, primul an de mandat al liberalului Nicolae Robu (acesta a intrat în pâine în luna iunie 2012) până în anul 2021 inclusiv (primul integral în care useriștii s-au aflat la butoane, după instalarea echipei Fritz în octombrie 2020), valoarea constatată a prejudiciilor înregistrate în Primăria Timișoara a fost de 161.839.884 lei (peste 32 de milioane de euro), valoarea recuperată a fost de 524.594 lei (circa 100.000 euro), valoarea amnistiată fiscal a fost de 44.659.278 lei (nouă milioane de euro), iar diferența de recuperat a rămas de 116.656.012 lei (circa 23 de milioane de euro).

Iată, așadar, ce a lăsat în urmă haita de peneliști – ca să folosim întocmai limbajul acestora – după opt ani de administrație “performantă” în Timișoara: un prejudiciu de 32 de milioane de euro, din care au reușit să achite fabuloasa sumă de 100.000 de euro, în timp ce nouă milioane de euro le-au fost șterse din pix de legiuitor, astfel că nota de plată a rămas “doar” una de 23 de milioane de euro.

Bine, nu că ar achita cineva acest prejudiciu, în condițiile în care pofta de lucru a procurorilor timișoreni a devenit deja legendară…

La final, un aforism dedicat curajoșilor liberali din spatele Biroului de Presă PNLTimiș: dacă tăceați, filozofi rămâneați!

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Trupa de peneliști integri care s-a aflat la butoanele Primăriei Timișoara a lăsat în urmă un prejudiciu de 32 de milioane de euro

  1. Greu de dezbătut. USR nu par așa profesioniști pe japcă, amatorismul cu care fac lucrurile mă fac să cred că nici jumătate din cât au dat japcă PNL nu sunt în stare să “administreze”.

  2. Eu zic asa : hoti si incompetenti si aia, si aia…
    Nu exista grade de hotie sau incompetenta cind provoaca pierderi…toti o apa si un pamint cum zice proverbul.

  3. USR cei mai mari hoti si pasionați de FURACIUNI. Au o foame de bani incredibilă. Uitati va peste tot unde sunt numai pe căpătuială personală: de la Colterm …..Pana la Primăria Timișoara.. iar voi un ziar serios le luati apărarea. Păcat..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *