Trofeul Festivalului – Concurs ”Gelu Stan” rămâne în Banat! Lista laureaţilor

Trofeul Festivalului – Concurs ”Gelu Stan” rămâne în Banat! Lista laureaţilor

Trofeul Festivalului – Concurs ”Gelu Stan” din acest an rămâne în Banat!

Din Oltenia, Moldova, din Transilvania și de pe Valea Prahovei vin, cu cântecele lor și cu costume de o frumusețe uluitoare, dovezi ale unei fascinante culturi tradiționale, alți laureați ai ediției a V-a a uneia dintre cele mai importante competiții folclorice din România.

Sala Mare a Teatrului Național ”Mihai Eminescu” din Timișoara a devenit locul emoțiilor și al afirmării pentru 17 tineri finaliști care și-au cucerit un loc de neuitat în inimile spectatorilor.

Juriul a stabilit următorul clasament: Marele premiu: Roxana Goia – Timiș. Premiul I: Delia Grandore – Vaslui, Premiul al II-lea: Nicoleta Crisante – Gorj, Premiul al III-lea – Delia Maria Costea – Alba, Premii speciale: Melinda Mitran – Gorj; Mihai Sebastian Șerban – Mureș; Nerea Fieraru – Prahova, Premiul special Radio Timișoara: Emma Iulia Crihan – Arad, Premiul Tinereții: Valentin Vădraru – Timișoara.

Trofeul Festivalului – Concurs ”Gelu Stan” rămâne în Banat. Lista laureaţilor

S-au acordat premii în bani în valoare de 12900 lei.

Invitați în recital, Mariana Deac, Eduard Motan, laureatul ediției anterioare, Andreea Chisăliță, Alexandra Acs, Cristian Tomoni și Dorinel Gavriluț au primit aplauze la scena deschisă, publicul trăind cu intensitate fiecare emoție. Spectacolul oferit de dansatorii Ansamblului Profesionist Banatul a întregit tabloul unei seri de neuitat cu jocuri din Valea Șieului și Brâul Pătimașilor, în regia maeștrilor Nicolae și Brândușa Stănescu.

CITEŞTE ŞI: Cât costă transportul în principalele orașe din România și în cele mai mari orașe din lume. Timișoara și Brașov, orașele din țara noastră cu cele mai scumpe bilete

Acompaniamentul a fost asigurat de orchestra Ansamblului Profesionist Banatul, dirijor Sebastian Roșca. Evenimentul prezentat de Felicia Stoian.

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș este o instituție de cultură în subordinea Consiliului Județean Timiș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *