Trist! Sirenele n-au sunat în centru la aniversarea Timișoarei eliberate de comunism

Trist! Sirenele n-au sunat în centru la aniversarea Timișoarei eliberate de comunism

Sirenele trebuiau să marcheze luni, la ora 12, momentul în care, în urmă cu 32 de ani, Timișoara revoluționară se proclama primul oraș liber de comunism. Din păcate, tocmai în Piața Victoriei nu au răsunat sirenele, din cauza unei probleme tehnice, potrivit reprezentanților primăriei.

În alte zone ale orașului, însă, sirenele s-au făcut auzite.

Tradițional, în 20 decembrie Timișoara își sărbătorește eliberarea de comunism prin ceremonii, dar și prin vernisaje, expoziții și chiar spectacole pe scena din centrul urbei.

De aceea, incidentul cu sirenele mute exact în Piața Victoriei, unde în balconul Operei s-au ținut primele cuvântări anticomuniste și anticeaușiste, nu le-a căzut bine timișorenilor care păstrează vie memoria sângerosului, dar și eliberatorului Decembrie 1989.

CITEŞTE ŞI: Dan Negru, de pe treptele Catedralei: „Criminalii copiilor din Decembrie ’89 nu au fost niciodată găsiți”

Sunt momente care, desigur, nu ar trebui tratate cu indolență de Primărie, măcar de-acum înainte.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Trist! Sirenele n-au sunat în centru la aniversarea Timișoarei eliberate de comunism

  1. Pai cine sa aiba respect fata de cei care sau jerfit pentru inlaturarea comunismului?Unul ca DONIMIC FRIG care acuma 32 de ani facea pisu in nisip si chiftele din ele,nici nu stia unde este Timisoara,unul ca LASCAU 3 NOAPTEA,unul ca AMBRUS care nici nu a fost proiectat la vremea respectiva.Sa va fie rusine nici nu stiu cum va mai puteti arata in fata Timisorenilor si sa comentati despre revolutie

  2. De fapt mai putin de 1% din tineri stiu ceva despre aceasta zi.Asta ” Multumita” profesorilor din scoli si universitati, care desi au dalarii marite, dotari multimedia, sali cu videoproiectoare si plasme uriase, NU LE PREDAU NIMIC tinerilor despre eroiismul acelor martiri. Parca VOIT SUNT TINUTI DEPARTE DE ADEVAR. Ori din INCOMPETENTA, ori INDIFERENTA, sau fiind urmasii activistilor comunisti…Culmea e ca avem si un Muzeu al Revolutie in timisoara, unde puteau la nevoie sa fie dusi ori inspira dascali… chiar bine doumentat si amenajat, cu multe imagini de impact.

Lasă un răspuns